Στοιχεία Επικοινωνίας
Συνολο Αγωνων - 208

Βοηθος Προπονητη: ΝΙΚΕΣ-32 / ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ-10 / ΗΤΤΕΣ-19
Προπονητης: ΝΙΚΕΣ-86 / ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ-18 / ΗΤΤΕΣ-42

Τηλέφωνά : 6986806772
Email : pzapartidis@yahoo.com
Url : www.coachzap.gr

ΗΜΕΡΑ 28η - (ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΝΤΟΧΗΣ - ΤΑΧΥΔΥΝΑΜΗΣ)

ΟΡΓΑΝΩΣΗ

1 Κώνοι
2 Μπάλες
3 Διακριτικά

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

1 Επίδειξη(οπτική-λεκτική)
2 Εξάσκηση σε απλή μορφή
3 Εξάσκηση με παθητική αντίσταση αντιπάλων
4 Εξάσκηση με ενεργετική αντίσταση αντιπάλων
5 Οι παίκτες παίζουν ελέυθερα σε μορφή αγώνα.

ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗ

1 Χαμηλή μεταβίβαση 10'/ 140 – 150 σφ/λ
2 Ενεργετικές διατάσεις 3'
3 Χαμηλή μεταβίβαση 10'/ 140 – 150 σφ/λ
4 Ενεργετικές διατάσεις 3'

ΚΥΡΙΟ ΜΕΡΟΣ

1 Άσκησεις ταχυδύναμης 20', με πλήρες διάλλειμμα 2'30'' έπειτα απο κάθε σέτ. Σέτ 5/ Ασκήσεις σταθμοί 6/ Επαναλήψεις 8/ Ένταση 100% (Σούτ – σπρίντ 5μ. + Κεφαλιά + Άλματα επιτόπια πάνω απο εμπόδια με τα πόδια κλειστά + Ραχαίους με ιατρική μπάλα + Άλματα πάνω σε πάγκο με τα πόδια εναλλάξ, κ.α.)
2 Ενεργετικές διατάσεις 3'
3 Άσκησεις βελτίωσης αντοχής ταχυδύναμης 20', με πλήρες διάλλειμμα 2' έπειτα απο κάθε σέτ. Σέτ 2/ Ασκήσεις σταθμοί 4/ Επαναλήψεις 15/ Ένταση 80% - 95% [Σούτ – σπρίντ 10μ. + Κεφαλιά + Άλματα για κεφαλιά (με μπάλα) + Σλάλομ με μπάλα 20μ. (2 σειρές των 10μ.), κ.α.]
4 Ενεργετικές διατάσεις 3'
5 Αγωνιστικό παιχνίδι 38'/ 160 – 180 σφ/λ (Βελτίωση αντοχής)

ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Παθητικές διατάσεις 5'/ 120 σφ/λ

ΟΔΗΓΙΕΣ – ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ-ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ

ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗ

1 Παιχνίδι ανά 7 άτομα. Οι 5 σχηματίζουν ένα κύκλο και οι 2 είναι στο κέντρο του κύκλου. Το παιχνίδι αρχίζει με έναν παίκτη που είναι στον κύκλο, ο οποίος πασάρει και τρέχει αμέσως προς το κέντρο του κύκλου. Ο παίκτης που δέχεται την πάσα, πασάρει με τη μία προς τα έξω και τρέχει να πάρει θέση στον κύκλο. Ζητάμε απο τους παίκτες συνεχη κίνηση και η μπάλα να παίζει με τη μία.
2 Στη δέυτερη άσκηση ζητάμε απο τους παίκτες να τρέχουν συνεχώς γύρω απο τους κώνους και να παίζουν την μπάλα με τη μία. Η μπάλα δε σταματάει ποτέ. Επίσης δεν επιτρέπεται ο παίκτης που έκανε πάσα να ξανακουμπήσει στην ίδια φάση τη μπάλα.

ΚΥΡΙΟ ΜΕΡΟΣ

1 Στη μέση του γηπέδου τοποθετούμε μία εστία που έχει τερματοφυλακες και απο τις δύο πλευρές. Επίσης παίζουν τερματοφύλακες και στις μεγάλες εστίες. Ο χώρος του γηπέδου χωρίζεται σε ζώνες όπως φαίνεται στο σχήμα δίπλα.
2 Στις δύο ζώνες έξω απο τις μεγάλες περιοχές παίζουν απο 2 ομάδες 4 vs 4, ελέυθερα.
3 Στόχος είναι να περάσουν οι παίκτες με ντρίμπλα (α) απο τα πλάγια (β) απο το κέντρο. Στην περιπτωση (α) ο παίκτης που περνάει κάνει σέντρα ή πάσα ελέυθερος (χωρίς πίεση) προς τους συμπαίκτες του που μπαίνουν στην περιοχή περιοριζόμενοι απο τους αντίπαλους αμυντικούς, ενώ στην περίπτωση (β) ο παίκτης μπαίνει και κάνει σούτ στον τερματοφύλακα χωρίς πίεση με πλασέ για να πετύχει γκόλ.
4 Άν σημειωθεί γκόλ η μπάλα πηγαίνει στην ομάδα που το πέτυχε και επιτίθεται προς την εστία του κέντρου. Άν δε σημειωθεί γκόλ τότε πηγαίνει στους αντίπαλους.
5 Το παιχνίδι γίνεται σε 7 γύρους των 4', με διάλλειμμα 2' έπειτα απο τον κάθε γύρο.
6 Δίνουμε έμφαση στη ντρίμπλα και την προσποίηση, τη συμπεριφορά στις μονομαχίες, ικανότητα επιβολής και τέλος στη σωστή ολοκλήρωση της επίθεσης.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνία μεταξύ των παικτών (οπτική-λεκτική)

Κατηγορίες
Περισσότερα
Τελευταία Νέα
News Letter
Εγγραφείτε στο News letter μας για να λαμβάνετε ενημερώσεις για τα νέα της σελίδας μας.