Στοιχεία Επικοινωνίας
Συνολο Αγωνων - 208

Βοηθος Προπονητη: ΝΙΚΕΣ-32 / ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ-10 / ΗΤΤΕΣ-19
Προπονητης: ΝΙΚΕΣ-86 / ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ-18 / ΗΤΤΕΣ-42

Τηλέφωνά : 6986806772
Email : pzapartidis@yahoo.com
Url : www.coachzap.gr

5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΜΑΥΡΟΙ ΑΕΤΟΙ - ΠΥΡΓΟΣ : 6 - 1 (ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ)

ΠΟΥ ΕΣΤΙΑΣΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ 5ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Πρίν την έναρξη του αγώνα (Κυριακή, 09/12/2007), στα αποδυτήρια έδωσα ένα παράδειγμα για να καταλάβουν οι παίκτες μου πως πρέπει να αντιμετωπίζουν τα ντέρμπυ κορυφής,  γνωρίζοντας βέβαια οτι με νίκη στο σημερινό μάτς εναντίον του αντιπάλου, αυτομάτως χριζόμασταν φαβορί για το πρωτάθλημα και την αλλαγή κατηγορίας.
 
Στο ημίχρονο μοίρασα συγχαρητήρια στους παίκτες μου 1ον για το πολύ μεστό, ουσιαστικό και αποτελεσματικο παιχνίδι που έκαναν (σκόρ ημιχρόνου 4 – 0) και 2ον γιατί ενστερνίστηκαν τη νοοτροπία της ομάδος που τους περιέγραψα πρίν το ξεκίνημα του αγώνα. Φυσικά πρίν ξεκινήσει το 2ο ημίχρονο ζήτησα να συνεχίσουμε στο ίδιο τέμπο για να ευχαριστήσουμε και τους οπαδούς μας που βρέθηκαν στο γήπεδο για να μας υποστηρίξουν.

ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ ΓΚΟΛ ΤΗΝ 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

1) ΚΕΡΙΜ ΟΓΛΟΥ ΑΛΙ – 3 ΓΚΟΛ
2) ΤΣΑΚΜΑΚ ΕΡΣΕΝ – 2 ΓΚΟΛ
3) ΓΙΟΝΟΥΣ ΟΓΛΟΥ ΧΟΥΣΕΙΝ – 1 ΓΚΟΛ 
4) MVP ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ : ΤΣΑΚΜΑΚ ΕΡΣΕΝ (ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΧΑΦ)

ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΓΩΝΑ 5ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΜΟΥ (ΜΑΥΡΟΙ ΑΕΤΟΙ)

Το πέμπτο παιχνίδι του φετινού πρωταθλήματος ήταν ντέρμπυ κορυφής του πρώτου με τον δέυτερο, σ' ένα πολύ δύσκολο γήπεδο εξαιτίας του νερού που είχε απο την συνεχή βροχή όλης της εβδομάδος και με τη θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα (ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ).

Η ομάδα μου στήθηκε με το σύστημα 3 - 5 - 2, σε σχηματισμό 3 - 1- 4 - 2. Η άμυνα έπαιξε με βάθος στον κεντρικό αμυντικό, με ζώνη χωρίς προσωπικά μαρκαρίσματα, μ' ένα αμυντικό χάφ μπροστά τους. Το κέντρο έπαιζε με 4 άτομα σε ευθεία στο μέγιστο πλάτος του γηπέδου σε ζώνη προσανατολισμένη στη μπάλα. Η επίθεση έπαιξε με 1 σε πλήρες βάθος και  τον αλλο περιφερειακά.

Η ομάδα μου στο πρώτο 30λεπτο ήταν σαρωτική με υποδειγματική ανάπτυξη τόσο απο τον άξονα όσο και απο τα πλάγια (σκόρ 4 - 0). Ο αντίπαλος αιφνιδιάστηκε απο την αποφασιστηκότητα της ομάδος μου να τελειώσει το μάτς γρήγορα και η αντίδραση του ήταν κακή με αποτέλεσμα να ανοίξει η ψαλίδα του σκόρ στο 30λεπτο (ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ – ΣΤΥΛ - ΤΑΚΤΙΚΗ). 

Θεωρώ ακόμα πολύ δυνατό σημείο της ομάδας, τόσο τη μαχητικότητα και το πάθος των παικτών για τη νίκη, όσο και την  προσαρμογή τους σε οποιαδήποτε κατάσταση (κακή ημέρα της ομάδος, μακρινοί αγώνες με κούραση, κακή ημέρα της διαιτησίας, κ.λ.π.), με συνέπεια τα θετικά αποτελέσματα εντός ή εκτός (ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ – ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ).

Επίσης ένας άλλος καταλύτικος παράγοντας για την εξέλιξη του παιχνιδιού ήταν και η έντονη παρουσιά της μικρής μερίδας των φιλάθλων μας (παρ'όλο το κρύο που είχε), που βοήθησε πολύ στην ψυχολογία των παικτών έτσι ώστε να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Η ψυχολογία των παικτών που ήταν ανεβασμένη ωστόσο και απο τη μέχρι τώρα πορεία στο πρωτάθλημα (4 νίκες σε ισάριθμους αγώνες). Οι παίκτες πλέον είχαν αποκτήσει αυτοπεποίθηση και αυτό φάνηκε και απο τη συμπεριφορά τους μέσα στο γήπεδο που έπαιξαν σαν πρωταθλητές (ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ).

Το δυνατό σημείο της ομάδος σ' άυτόν τον αγώνα ήταν η κεντρικοί και επιθετικοί παίκτες που συνδυαζόταν αρμονικά, καθώς και οι άψογες εκτελέσεις τους στα τελειώματα φάσεων (σε αντίθεση με τα προηγούμενα μάτς) που μας επέτρεψαν να μετατρέψουμε το ντέρμπυ σε περίπατο.

Αυτό οφείλεται φυσικά τόσο στην εκπληκτική δεινότητα στο σκοράρισμα απο το αριστερό χαφ (χατ - τρικ), όσο και στο πολύ μεγάλο παιχνίδι του κεντρικού χαφ με τα δύο γκόλ και το ασταμάτητο τρέξιμο (όργωσε το γήπεδο) - (ΑΤΟΜΑ).     

ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΓΩΝΑ 5ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ

 Η ομάδα του αντιπάλου στήθηκε με σύστημα 3 - 5 - 2, σε σχηματισμό 3 – 2 - 3 - 2. Η άμυνα έπαιξε με βάθος στον κεντρικό αμυντικό, με ζώνη χωρίς προσωπικά μαρκαρίσματα, με δύο αμυντικά χάφ μπροστά τους. Το κέντρο έπαιζε με 3 άτομα σε ευθεία σε ζώνη.

Η επίθεση έπαιξε με 2 άτομα σε πλήρες βάθος. Το παιχνίδι τους μολονότι ήταν αρκετά καλό δεν είχε εκείνα τα στοιχεία τακτικής, που να δικαιολογεί τη δέυτερη θέση της ομάδος στο βαθμολογικό πίνακα. Ειδικά στην άμυνα και στην επίθεση ήταν ανύπαρκτη. (ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ – ΣΤΥΛ – ΤΑΚΤΙΚΕΣ).

Αν και η φυσική κατάσταση τους βρισκόταν σε καλό επίπεδο (ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ), η πλειοψηφία των παίκτών της είχε χαμηλό επίπεδο ποδοσφαιρικών κινήσεων (χωρίς στοιχειώδη ποιότητα), με αποκορύφωμα τον τερματοφύλακα τους που ήταν κακός και δέχθηκε μερικά έυκολα τέρματα (ΑΤΟΜΑ).

Τέλος η ομάδα του Πύργου, ενώ ήταν κατώτερη της περίστασης και έχασε δίκαια, μερικοί παίκτες της έδειξαν οτι δεν έχουν ποδοσφαιρική νοοτροπία, ψάχνωντας δικαιολογίες στο κλίμα που συνάντησαν ή στους διαιτητές και έφυγαν απειλώντας για το παιχνίδι του 2ου γύρου μέσα στην έδρα τους (ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ).  

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ (Γκόλ – Στιγμές της ομάδας μου και γκόλ του αντιπάλου)

- Γκόλ απο το αριστερό χαφ στο 6', ύστερα απο εκτέλεση πέναλτι, που κέρδισε ο φουνταριστός επιθετικός.

- Γκολ απο τον κεντρικό χαφ στο 13', ύστερα απο ιδανικό πλασέ απο το ύψος του πέναλτι και αφού είχε προηγηθεί σπάσιμο της μπάλας απο την τελική γραμμή, απο τον περιφερειακό επιθετικό.
 
- Γκόλ απο το αριστερό χαφ στο 18', ύστερα απο μακρινό χαμηλό σούτ απρόσμενα που βρήκε τον τερματοφύλακα εκτός θέσης.

- Γκολ απο τον κεντρικό χαφ στο 30', ύστερα απο μακρινό χαμηλό σούτ στην ευθεία της εστίας και κακή εκτίμηση τερματοφύλακα (γλίστρησε η μπάλα μέσα απο τα χέρια του).

- Προληπτική αλλαγή του περιφερειακού επιθετικού στο 40', λόγω ενοχλήσεων στο πόδι, με άλλον περιφερειακό επιθετικό.
 
- Γκόλ απο το αριστερό χαφ στο 54', ύστερα απο επέλαση και ιδανική εκτέλεση σούτ απο το ύψος του πέναλτι. 

- Αναγκαστική αλλαγή του κεντρικού χαφ στο 60', λόγω ενοχλήσεων στους προσαγωγούς, με αριστερό χαφ (το αριστερό χαφ που ήδη έπαιζε μεταφέρθηκε στον κεντρικό άξονα).

- Αλλαγή του δεξιού χαφ στο 65' λόγω κούρασης, με περιφερειακό επιθετικό (ο επιθετικός που έπαιζε περιφερειακά μεταφέρθηκε ώς δεξί χαφ).

- Γκόλ απο τον αντίπαλο στο 70' με πολύ καλή συνεργασία των παικτών κέντρου – επίθεσης και αφού μεγάλο μέρος της ομάδας μου είχε μείνει στην επίθεση (κακή αντίδραση στη μετάβαση απο επίθεση – άμυνα).

- Γκόλ απο το δεξί χαφ στο 78' σε κενή εστία, ύστερα απο προσπέρασμα του αντιπάλου τερματοφύλακα (δεν βγήκε έγκαιρα) και καλή ψηλή μεταβίβαση απο το κεντρικό χαφ.

Κατηγορίες
Περισσότερα
Τελευταία Νέα
News Letter
Εγγραφείτε στο News letter μας για να λαμβάνετε ενημερώσεις για τα νέα της σελίδας μας.