Στοιχεία Επικοινωνίας
Συνολο Αγωνων - 208

Βοηθος Προπονητη: ΝΙΚΕΣ-32 / ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ-10 / ΗΤΤΕΣ-19
Προπονητης: ΝΙΚΕΣ-86 / ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ-18 / ΗΤΤΕΣ-42

Τηλέφωνά : 6986806772
Email : pzapartidis@yahoo.com
Url : www.coachzap.gr

10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΠΑΛΟΣ - ΒΡΥΣΟΥΛΑ : 2 - 1 (ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ)

ΠΩΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ 11ΑΔΑΣ ΣΤΗΝ 10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

1) Έκανα αλλαγή το αριστερό μπάκ (Μιχαήλ Νικόλαο) στο 50', με φουνταριστό επιθετικό (Κλουβα Παναγιώτη ο οποίος επαιξε κορυφή επίθεσης), λόγω τακτικής. Αριστερό μπάκ απο το 50' έπαιξε ο Καλυμνιός Στέφανος (που έπαιζε δεξί μπάκ) και δεξί μπάκ απο το 50'–80' έπαιξε ο Νικολόπουλος Άγγελος (που έπαιζε κεντρικός αμυντικός). Κεντρικός αμυντικός απο το 50' έπαιξε ο Καράμπαλης Λάμπρος (που έπαιζε φουνταριστός επιθετικός).

2) Έκανα αλλαγή το αριστερό χάφ (Τσικινά Νικόλαο) στο 55' με δεξί χάφ (Τισκαρίδη Χρήστο), λόγω κούρασης. Το δεξί χάφ (Οβσεπιάν Αρθούρος) έπαιξε ώς αριστερό χάφ απο το 55'. 

3) Έκανα αλλαγή το αμυντικό χάφ (Κλούβα Τάσο) με δεξί μπάκ (Τσαχίδη Γεώργιο) στο 81' λόγω τακτικής (να κρατήσω το σκόρ κερδίζαμε 2-1). Αμυντικό χάφ απο το 81'-90' έπαιξε ο Νικολόπουλος Άγγελος (που έπαιζε δεξί μπάκ).

4) Εκτός 18αδας έμεινε ο Χατζούδης Ηλίας λόγω επιλογής μου.

5) Εκτός 18αδας έμειναν Παπαδόπουλος Προκόπης, Κοτσακτσίδης Ιωάννης, Γκουτοσίδης Κων/νος και Διακίδης Αναστάσιος λόγω μη συμμετοχής στις προπονήσεις.

6) Εκτός 18αδας έμειναν λόγω αδιαφορίας για την ομάδα οι Τσικινάς Ραφαήλ και Γραικίδης Ιωάννης.

7) Εκτός 18αδας έμεινε ο Παναγιωτίδης Κων/νος λόγω ανάρρωσης του απο το ατύχημα που είχε.

8) Εκτός 18αδας έμεινε ο Λιολιοσίδης Βαγγέλης λόγω ενοχλήσεων στους κοιλιακούς.

9) Εκτός 18αδας έμεινε ο Ζωγραφόπουλος Χρήστος λόγω υπηρεσίας.

10) Εκτός 18αδας έμεινε ο Σφετούδης Μανώλης λόγω τιμωρίας του απο εμένα και τη διοίκηση με δύο (2) αγωνιστικές.

11) Οι υπόλοιποι παίκτες βρισκόταν στην 18αδα.

ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ ΓΚΟΛ ΤΗΝ 10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

1) ΚΑΡΑΜΠΑΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ – 1 ΓΚΟΛ
2) ΚΛΟΥΒΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – 1 ΓΚΟΛ
3) MVP ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ : ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ (ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ)

ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΓΩΝΑ 10ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΜΟΥ

Η δέκατη αγωνιστική της ομάδος μου για το πρωταθλήμα της Γ' Ερασιτεχνικής Κατηγορίας Έβρου διεξήχθη στο γήπεδο μας. Το γήπεδο ήταν σε καλή κατάσταση. Υπήρχε ελάχιστος αέρας που δεν επηρέαζε τις προσπάθειες των παικτών και η μέρα ήταν αρκετά ζεστή. Σχέδόν ιδανικές καιρικές συνθήκες για ποδόσφαιρο  (ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ).

Η ομάδα μου στήθηκε με το σύστημα 3 - 4 - 3, σε σχηματισμό 3 – 4 - 2 - 1. Η άμυνα έπαιξε ζώνη με κάλυψη χώρου χωρίς προσωπικά μαρκαρίσματα. Το κέντρο έπαιζε με 4 άτομα σε ευθεία στο μέγιστο πλάτος του γηπέδου σε ζώνη προσανατολισμένη στη μπάλα. Η επίθεση έπαιξε με 2 περιφερειακό επιθετικό (εξτρέμ) και 1 σε πλήρες βάθος. Απο το 80' και μετά που πετύχαμε το γκόλ νίκης επανήλθαμε στο κλασικό συστημά μας 3 – 5 – 2, σε σχηματισμό 3 – 1 – 4 – 2. Η άμυνα έπαιξε ζώνη με κάλυψη χώρου χωρίς προσωπικά μαρκαρίσματα με ένα αμυντικό χάφ μπροστά τους.

Το κέντρο έπαιζε με 4 άτομα σε ευθεία στο μέγιστο πλάτος του γηπέδου σε ζώνη προσανατολισμένη στη μπάλα και κάλυψη απο το αμυντικό χαφ. Η επίθεση έπαιξε με 1 περιφερειακό επιθετικό και 1 σε πλήρες βάθος. Το πρώτο 25' η ομάδα μου αναπτύχθηκε ορθολογικά είτε πλάγια είτε στον άξονα με αποτέλεσμα το γρήγορο γκόλ στο 15' περίπου. Απο εκεί και πέρα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου χαλάρωσε με αποτέλεσμα την ισοφαρισή μας στο 40'. Στο 2ο ημίχρονο παίξαμε επιθετικά με υψηλή κατοχή μπάλας αλλά ανούσια.

Ευτυχώς για εμάς μία έμπνευση της στιγμής μας έδωσε αυτή την υπερπολύτιμη νίκη. Ωστόσο και πάλι ήμασταν απρόσεκτοι κυρίως στην αμυντική τακτική μας και απο καθαρή ατυχία - ανικανότητα του αντιπάλου δεν ισοφαριστηκαμε στο τέλος του παιχνιδιού (ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ – ΣΤΥΛ – ΤΑΚΤΙΚΕΣ).

Η νίκη οφείλεται κατα μεγάλο μέρος στον παράγοντα τύχη και κατα δέυτερο λόγω στον παράγοντα συνεχής προσπάθεια παικτών και βοήθεια φιλάθλων (ΑΤΟΜΑ).

Η φυσική κατάσταση της ομάδας ήταν σε άριστο επίπεδο με πολλές δυνάμεις και σε αντίθεση με το προηγούμενο παιχνίδι μας βοήθησε αυτό πολύ για να κατακτήσουμε τη νίκη (ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ).  

Το παιχνίδι θύμιζε σε πολλά σημεία το προηγούμενο παιχνίδι και όλοι οι παίκτες ήταν αγχωμένοι απο μια 2η συνεχόμενη γκέλα μέσα στην έδρα μας. Δυστυχώς και πάλι δεν ήμασταν ήρεμοι και ψύχραιμοι, χαρακτηριστικά που μας λείπουν και μας δυσκολέυουν τη ζωή πολυ σε κλειστούς αγώνες. Ωστόσο θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί η δυναμική που έχει αποκτήσει η ομάδα και η νοοτροπία νικητή που έχει εμποτιστεί μέσα της και σε τέτοια παιχνίδια αυτά τα στοιχεία αποδείχθηκαν αρκετά για να μας δώσουν πολύτιμες νίκες. (ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ).

ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΓΩΝΑ 10ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ

Η αντίπαλη ομάδα στήθηκε με το σύστημα 4 - 5 – 1, σε σχηματισμό 4 - 2 – 3 - 1. Η άμυνα έπαιξε με 1 λίμπερο σε μέγιστο βάθος με 3 άτομα μπροστά του που έπαιξαν κάλυψη χώρου χωρίς προσωπικά μαρκαρίσματα. Το κέντρο έπαιζε με 5 άτομα, 2 αμυντικά χάφ που κάλυπταν τα κενά ανάμεσα σε αμυντικούς και κεντρώους και 3 κεντρικά χάφ σε ευθεία στο μέγιστο πλάτος του γηπέδου σε ζώνη προσανατολισμένη στη μπάλα.

Η επίθεση έπαιξε με 1 επιθετικό σε πλήρες βάθος. Το στύλ παιχνιδιού του αντιπάλου ήταν κυρίως με ψηλές μπαλίες και πολλές μονομαχίες ένας με έναν. Αμυντικά στεκόταν πολύ καλά με συμπαγή, μαζική αλλά όχι επικίνδυνη άμυνα. Επιθετικά ο αντίπαλος δεν είχε ιδιαίτερη τακτική αλλά ήταν επικίνδυνος λόγω της δύναμης στη διεκδίκηση μονομαχιών είτε στον αέρα είτε στο έδαφος. (ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ – ΣΤΥΛ – ΤΑΚΤΙΚΕΣ).

Η ομάδα του αντιπάλου παρουσιάστηκε με πολύ διαφορετικό ρόστερ απο τον πρώτο γύρο που είχε μόνο νεαρούς παίκτες. Αυτή τη φορά είχε ένα κράμα έμπειρων και νεαρών παικτών που δείχνει οτι θα έχει καλή εξέλιξη αν δουλευτεί  σωστα.  Ατομικά δεν ξεχώριζε κάποιος αλλα ομαδικά στο συνολό της δούλεψε πολύ καλα (ΑΤΟΜΑ).

Οι δυνάμεις του αντιπάλου ήταν σε άριστο επίπεδο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων ώς επι το πλείστον μεγάλων ηλικιακά παικτών. Αυτό το ομολογεί και η μεγάλη ευκαιρία που χάνουν στο 85' όπου ξεχύθηκαν με πολλές δυνάμεις στην αντεπίθεση (ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ).

Το παιχνίδι του αντιπάλου καθ' όλη τη διάρκεια του ήταν ποδοσφαιρικό και προσπάθησε πάρα πολύ να το κάνει και δημιουργικό. Μολονότι ηλικιακά δεν είχαν μεγάλες εμπειρίες έδειξαν οτι είναι σε σωστό δρόμο μαθαίνοντας ποδόσφαιρο και όχι αντιποδόσφαιρο. Το πάθος τους για νίκη επίσης ήταν πολύ έντονο και θετικό για τόσο νεαρή ομάδα (ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ).   

Κατηγορίες
Περισσότερα
Τελευταία Νέα
News Letter
Εγγραφείτε στο News letter μας για να λαμβάνετε ενημερώσεις για τα νέα της σελίδας μας.