Στοιχεία Επικοινωνίας
Συνολο Αγωνων - 208

Βοηθος Προπονητη: ΝΙΚΕΣ-32 / ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ-10 / ΗΤΤΕΣ-19
Προπονητης: ΝΙΚΕΣ-86 / ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ-18 / ΗΤΤΕΣ-42

Τηλέφωνά : 6986806772
Email : pzapartidis@yahoo.com
Url : www.coachzap.gr

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΒΡΥΣΟΥΛΑ - ΑΠΑΛΟΣ : 1 - 2 (ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ)

ΠΩΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ 11ΑΔΑΣ ΣΤΗΝ 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

1) Έκανα αναγκαστική αλλαγή τον αμυντικό χαφ (Διακίδης Αναστάσιος) λόγω θλάσης στο γόνατο στο 10', με δεξί χάφ (Τισκαρίδης Χρήστος), για να φέρω το δεξί χάφ (Καραστρατίδη Κων/νο) που ήδη έπαιζε προς τον κεντρικό άξονα και να μεταφέρω τον κεντρικό (Λιολιοσίδη Βαγγέλη) πίο πίσω σάν αμυντικό χάφ.

2) Έκανα αλλαγή τον περιφερειακό επιθετικό (Κάτσουνα Ιωάννη) στο ημίχρονο λόγω διαφορετικής τακτικής της ομάδος και μέτριας απόδοσης του με αμυντικό χάφ (Καλυμνιός Στέφανος), έτσι ώστε να προωθήσω και πάλι προς το κέντρικό άξονα τον κεντρικό (Λιολιοσίδη Βαγγέλη). Σαν περιφερειακός επιθετικός έπαιξε ο Σταμπουλίδης Λάμπης που στο 1ο ημίχρονο έπαιζε κεντρικό χάφ.

3) Έκανα αναγκαστική αλλαγή τον κεντρικό αμυντικό (Σφετούδη Μανώλη) στο 70' λόγω χτυπήματος στο πόδι, με αμυντικό χάφ (Γκουτοσίδης Κων/νος). Το αμυντικό χάφ που έπαιζε ώς τότε (Καλυμνιός Στέφανος) έγινε κεντρικός αμυντικός.

4) Εκτός 18αδας έμεινε ο Κλούβας Παναγιώτης λόγω κόκκινης κάρτας απο το προηγούμενο παιχνίδι.

5) Εκτός 18αδας έμεινε ο Παναγιωτίδης Κων/νος λόγω ατυχήματος.

6) Εκτός 18αδας έμεινε ο Κλούβας Αναστάσιος και ο Τσακμάκ Ερσέν λόγω πυρετού και ίωσης.

7) Εκτός 18αδας έμεινε ο Κατσούλης Κων/νος λόγω κάκωσης στα πλευρά.

8) Εκτός 18αδας έμεινε ο Δαούτης Βασίλειος λόγω διαστρέμματος απο το προηγούμενο παιχνίδι.

9) Εκτός 18αδας έμεινε ο Φραντζάκης Αντώνιος απο δική μου επιλογή.

10) Εκτός 18αδας έμειναν λόγω αδιαφορίας για την ομάδα οι Νικολόπουλος Άγγελος, Τσικινάς Ραφαήλ και Γραικίδης Ιωάννης.

11) Οι υπόλοιποι παίκτες βρισκόταν στην 18αδα.

ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ ΓΚΟΛ ΤΗΝ 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

1) ΣΤΑΜΠΟΥΛΙΔΗΣ ΛΑΜΠΗΣ – 2 ΓΚΟΛ
2) MVP ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ : ΣΤΑΜΠΟΥΛΙΔΗΣ ΛΑΜΠΗΣ (ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ)

ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΓΩΝΑ 3ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΜΟΥ

Το τρίτο παιχνίδι της ομάδος μου για το πρωταθλήμα της Γ' Ερασιτεχνικής Κατηγορίας Έβρου διεξήχθη στο γήπεδο του Πόρου. Το γήπεδο ήταν σε καλή κατάσταση και οι καιρικές συνθήκες ιδανικές για μπάλα (ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ).

Η ομάδα μου στήθηκε με το σύστημα 3 - 5 - 2, σε σχηματισμό 3 – 1 - 4 - 2. Η άμυνα έπαιξε ζώνη με κάλυψη χώρου χωρίς προσωπικά μαρκαρίσματα με ένα αμυντικό χάφ μπροστά τους. Το κέντρο έπαιζε με 4 άτομα σε ευθεία στο μέγιστο πλάτος του γηπέδου σε ζώνη προσανατολισμένη στη μπάλα και κάλυψη απο το αμυντικό χαφ. Η επίθεση έπαιξε με 1 περιφερειακό επιθετικό και 1 σε πλήρες βάθος.

Η ομάδα μου απο την αρχή εώς το τέλος είχε τον πλήρη έλεγχο, με πίεση ψηλά απο την άμυνα και προσπαθώντας να παίξει γρήγορα με χαμηλές μεταβιβάσεις,  χωρίς όμως να το καταφέρνει πάντα. Ωστόσο η κατοχή της ομάδος μου ήταν τόσο υψήλη που μας έδωσε τη δυνατότητα να κάνουμε μία έυκολη νίκη. Το παιχνίδι ξεκίνησε με γκόλ για την ομάδα μου απο τα αποδυτήρια στο 1'.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παίξουμε  πιό ελέυθερα και να δημιουργήσουμε αρκετές ευκαιρίες με μία απο αυτές να μας δίνει το 2-0 στο 70'.Στο 80' και ίσως στην μοναδική φάση που δημιούργησε ο αντίπαλος σ' όλο το παιχνίδι απο κόρνερ πέτυχε το γκόλ της μείωσης. Γενικά το παιχνίδι ήταν ένας μονόλογος απο την ομάδα μου, απο την αρχή εώς το τέλος, η οποία δίκαια έφτασε στη νίκη χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια (ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ – ΣΤΥΛ – ΤΑΚΤΙΚΕΣ).

Αυτό οφείλεται βέβαια κατ'αρχήν στο οτι η ομάδα είχε σε πάρα πολύ καλή μέρα τον περιφερειακό επιθετικό ο οποίος έκανε 2 γκόλ και συνολικά στη διάθεση που έδειξε η ομάδα να τρέξει απο την αρχή ώς το τέλος τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά (ΑΤΟΜΑ).

Η ομάδα σε επίπεδο φυσικής κατάστασης ήταν άνετη μέχρι και το 90' διότι το πρεσάρισμα του αντιπάλου ήταν αδύναμο και δεν προκάλεσε ιδιαίτερη κούραση στην ομάδα (ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ).

Το παιχνίδι φάνηκε οτι θα το κερδίζαμε καθ'ολη τη διάρκεια τόσο απο την καλή ποδοσφαιρικά αποδοσή μας όσο και απο την ψυχολογική πλευρά που θέλαμε να τονώσουμε το ηθικό μας με μία νίκη εκτός έδρας ύστερα απο μία κακή και άτυχη εμφάνιση στο προηγούμενο παιχνίδι. Η συμπεριφορά της ομάδος λοιπόν που επανήλθε αμέσως και παρέμεινε στο κυνήγι του πρωταθλήματος δείχνει στόφα ομάδος που παλέυει για να βελτιωθεί.

Επίσης η ομάδα παρ'οτι είχε πολλές και σημαντικές ελλέιψεις παικτών για διαφόρους λόγους έδειξε με τον τρόπο παιχνιδιού της οτι μπορεί να νικήσει και οτι μπορεί να στηρίζεται σε μεγάλο αριθμό παικτών όταν το χρειαστεί  (ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ).  

ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΓΩΝΑ 3ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ

Η αντίπαλη ομάδα στήθηκε με το σύστημα 4 - 4 - 2, σε σχηματισμό 4 - 4 - 2. Η άμυνα έπαιζε ζώνη χωρίς προσωπικά μαρκαρίσματα. Το κέντρο έπαιζε με 4 άτομα σε ευθεία σε ζώνη προσανατολισμένη στη μπάλα. Η επίθεση έπαιξε με 1 σε πλήρες βάθος και  τον αλλο περιφερειακά. Η ομάδα του αντιπάλου έχασε για τους παρακάτω λόγους :

(α) έπαιζε κυρίως με ψηλές μεταβιβάσεις, χωρίς ιδιαίτερο πλάνο ανάπτυξης και χωρίς να έχει παίκτες που δικαιολογούν αυτό το στύλ παιχνιδιού

(β) η αμυντική γραμμή με την μεσαία και επιθετική γραμμή είχαν μεγάλες αποστάσεις με αποτέλεσμα συνήθως την κακή ανάπτυξη και πιο συχνά την ασυννενοησία των παικτών (ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ – ΣΤΥΛ – ΤΑΚΤΙΚΕΣ),

(γ) Η ομάδα είχε πολλούς νεαρούς ηλικιακά παίκτες στη συνθεσή της με συνέπεια να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στον 90λεπτο ρυθμό παιχνιδιού και είχε παίκτες που δεν διέθεταν τακτική και ποδοσφαιική παιδεία (ΑΤΟΜΑ). 

Οι δυνάμεις των παικτών ήταν σε καλό επίπεδο αν αναλογιστούμε οτι είναι μία ομάδα με πολλούς νεαρούς παίκτες, με πολλους απ' αυτούς να είναι στο 15 έτος της ηλικίας τους  (ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ).

Το παιχνίδι του αντιπάλου καθ' όλη τη διάρκεια του δεν ήταν σε πολύ καλό επίπεδο, αλλά η μαχητικότητα που έδειξαν παρότι δεν είχαν υψηλή ποδοσφαιρική παιδεία και παρ' οτι βρέθηκαν πολύ νωρίς πίσω στο σκόρ, ήταν αξιομνημόνευτη και ζηλευτή σε πολλά σημεία του αγώνα.

Η ομάδα του αντιπάλου δεδομένου των δυσκολιών που αντιμετώπιζε απο το νεαρό της ηλικίας των παικτών και της βαθμολογικής της θέσης (τελευταία) στάθηκε επαρκώς στο ύψος των περιστάσεων και όχι μόνο κράτησε το σκόρ σε αξιοπρεπή επίπεδα αλλά είχε και το σθένος να προσπαθήσει ν' ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση ισοφαρίζοντας το παιχνιδι στα τελευταία λεπτα (ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ).  

Κατηγορίες
Περισσότερα
Τελευταία Νέα
News Letter
Εγγραφείτε στο News letter μας για να λαμβάνετε ενημερώσεις για τα νέα της σελίδας μας.