Εκτύπωση αυτής της σελίδας

10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ – ΕΠΣ ΕΒΡΟΥ : 2 - 0

 

 

ΠΩΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ 11ΑΔΑΣ ΣΤΗΝ 10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

 

1) Άλλαξα τον αριστερό μπάκ (Καμπουρούδη Δημήτριο) στο 60', λόγω τραυματισμού, με άλλον αριστερό μπάκ (Γκασίδη Κυπαρίσση).

2) Άλλαξα τον κεντρικό χάφ (Καρακασίδη Περικλή) στο 65', λόγω μέτριας εμφάνισης, με άλλο κεντρικό χάφ (Παπάζογλου Νικόλαος).

3) Εκτός 18αδας έμειναν Χυταρίδης Ιωάννης, Μεντίζης Δημήτριος, Τηλέγραφος Αθανάσιος και Βαρσαμίδης Στέφανος, λόγω τακτικής του παιχνιδιού.

4) Εκτός 18αδας έμειναν Παπαδόπουλος Δημήτριος, Θεοδωρίδης Χρήστος και Παπαπαναγιώτου Παναγιώτης, λόγω εξωαγωνιστικών υποχρεώσεων.

5) Εκτός 18αδας έμεινε ο Σιριτούδης Άγγελος, λόγω αδιαφορίας για την ομάδα.

6) Εκτός 18αδας έμεινε ο Αλεξακίδης Δημήτριος, λόγω τραυματισμού.

7) Οι υπόλοιποι παίκτες βρισκόταν στην 18αδα.

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 10ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

 

1) ΕΠΣ ΚΑΒΑΛΑΣ - 20 

2) ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ   - 14 (ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ)

3) ΕΠΣ ΕΒΡΟΥ     - 10 (ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ)

4) ΕΠΣ ΔΡΑΜΑΣ   - 8

5) ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ   - 1 

 

ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ ΓΚΟΛ ΤΗΝ 10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

 

1) MVP ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ : ΔΕΡΝΕΚΣΗΣ ΒΛΑΣΣΙΟΣ  (ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ)

 

ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ ΓΚΟΛ (ΣΥΝΟΛΟ) - 10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

 

1) ΒΕΣΑΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – 5 ΓΚΟΛ

2) ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – 3 ΓΚΟΛ

3) ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ – 2 ΓΚΟΛ

4) ΤΑΣΣΟΣ ΧΑΡΗΣ - 1 ΓΚΟΛ

5) ΑΛΜΕΤΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – 1 ΓΚΟΛ

6) ΠΑΤΣΙΩΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ – 1 ΓΚΟΛ

 

ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΑΣΙΣΤ – ΓΚΟΛ (ΣΥΝΟΛΙΚΑ) 10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΗ

 

1) ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ – 6

2) ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – 3

3) ΚΑΜΠΟΥΡΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – 1

4) ΒΕΣΑΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – 1

5) ΧΥΤΑΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - 1

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΑΙΚΤΩΝ 10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

 

1) ΒΕΣΑΖΗΣ ΔΗΜΟΣ – 574'

2) ΑΛΜΕΤΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – 571'

3) ΚΑΜΠΟΥΡΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – 558'

4) ΠΑΤΣΙΩΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ – 548'

5) ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ – 516'

6) ΔΕΡΝΕΚΞΗΣ ΒΛΑΣΣΙΟΣ – 499'

7) ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – 498'

8) ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – 480'

9) ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ – 413'

10) ΤΑΣΣΟΣ ΧΑΡΗΣ – 379'

11) ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ – 300'

12) ΓΚΑΣΙΔΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΗΣ – 275'

13) ΑΛΕΞΑΚΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – 188'

14) ΣΩΤΗΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – 97'

15) ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – 87'

16) ΑΚΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – 79'

17) ΠΡΙΠΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – 77'

18) ΒΑΡΣΑΜΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ – 67'

19) ΣΙΡΙΤΟΥΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ – 63'

20) ΜΕΝΤΙΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – 30'

21) ΤΗΛΕΓΡΑΦΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ – 21'

22) ΧΥΤΑΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – 19'

23) ΓΚΟΥΔΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – 19'

24) ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – 18'  

 

ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΓΩΝΑ 10ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΜΟΥ (ΕΠΣ ΕΒΡΟΥ)

 

Το δέκατο παιχνίδι της ομάδος μου για το πρωταθλήμα της ΕΠΟ Παίδων διεξήχθη στο γήπεδο της ΕΠΣ Ξάνθης. Το γήπεδο ήταν λασπώδες εξαιτίας της βροχής που είχε ρίξει την προηγούμενη μέρα, ενώ οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ καλές για την εποχή και η θερμοκρασία ιδανική για ποδόσφαιρο (ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ). Η ομάδα μου στήθηκε με το σύστημα 4 - 3 - 3, σε σχηματισμό 4 – 1 - 2 - 3. Η άμυνα έπαιξε ζώνη με κάλυψη χώρου χωρίς προσωπικά μαρκαρίσματα με ένα αμυντικό χάφ μπροστά τους. Το κέντρο έπαιζε με 4 άτομα στο μέγιστο πλάτος του γηπέδου σε ζώνη προσανατολισμένη στη μπάλα και κάλυψη απο το 1 αμυντικό χαφ. Η επίθεση έπαιξε με 1 σε πλήρες βάθος και τους 4 του κέντρου να πατούν περιοχή. Το παιχνίδι απο την αρχή ήταν αμφίρροπο με τις 2 ομάδες να προσπαθούν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο. Η αμυντική γραμμή ήταν συμπαγής, ενεργετική και με εξαίρεση την κακή τοποθέτηση στο 2ο τέρμα που δέχεται σχεδόν αλάνθαστη. Η απόσταση των γραμμών μεταξύ άμυνας – κέντρου ιδανική, με συνέπεια ο αντίπαλος να αρκεστεί σε μερικά επικίνδυνα σούτ έξω απο την περιοχή μας, τα οποία σταμάτησε ο τερματοφύλακας μας. Επιθετικά όποτε παίξαμε κινηθήκαμε  γρήγορα, με χαμηλές μεταβιβάσεις και ακρίβεια, δημιουργώντας 4 κλασσικές ευκαιρίες, αλλά υστερήσαμε στην τελική προσπάθεια αφού δεν καταφέραμε να πετύχουμε κάποιο τέρμα (ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ – ΣΤΥΛ – ΤΑΚΤΙΚΕΣ). Απο την πλευρά μας διακρίθηκε ο τερματοφύλακας μας ο οποίος όποτε χρειάστηκε δήλωσε 'παρόν' και απέτρεψε οποιαδήποτε απειλητική ενέργεια προσπάθησε να δημιουργήσει ο αντίπαλος (ΑΤΟΜΑ). Το επίπεδο φυσικής κατάστασης ήταν άριστο μέχρι και το 80' και παρόλο που ο αγωνιστικός χώρος ήταν δύσκολος υπήρχαν δυνάμεις μέχρι και το τελευταίο λεπτό (ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ). Η ομάδα μπήκε με τη νοοτροπία του νικητή και παρότι πιέστηκε  πολύ στο πρώτο 20λεπτο, σιγά σιγά βρήκε τα πατήματα της και άρχισε να αποδίδει το καλό ποδόσφαιρο που ξέρει, παίζοντας μόνο  για τη νίκη. Την βούληση αυτή για νίκη δυστυχώς τη σταμάτησε ο διαιτητής, που ήταν μέτριος και έπαιζε έδρα κατά τη διάρκεια όλου του αγώνα, με πέναλτι φάντασμα που ανακάλυψε. Ωστόσο οι παίκτες μου δεν πτοήθηκαν και προσπάθησαν να πετύχουν την ισοφάριση, πράγμα που ήταν αδύνατο αφού ο διαιτητής είχε αποφασίσει να δώσει το παιχνίδι στην αντίπαλη ομάδα. Γι' αυτο το λόγο και μόνο υπάρχει ικανοποίηση αφού η ομάδα παρά τις αντίξοες συνθήκες προσπάθησε να νικήσει και αντίπαλο και διαιτητή, άσχετα που δεν το κατάφερε στο τέλος (ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ).

 

ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΓΩΝΑ 10ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ (ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ)

 

Η αντίπαλη ομάδα στήθηκε με το σύστημα 4 - 3 - 3, σε σχηματισμό 4 – 2 - 1 - 3. Η άμυνα έπαιξε ζώνη με κάλυψη χώρου χωρίς προσωπικά μαρκαρίσματα με δύο αμυντικά χάφ μπροστά τους. Το κέντρο έπαιζε με 3 άτομα στο μέγιστο πλάτος του γηπέδου σε ζώνη προσανατολισμένη στη μπάλα και κάλυψη απο τα 2 αμυντικά χαφ. Η επίθεση έπαιξε με 1 σε πλήρες βάθος και τους 3 του κέντρου να πατούν περιοχή. Η ομάδα του αντιπάλου στις αρχές των ημιχρόνων πίεσε αφόρητα και κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου παιχνιδιού είχε την ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων, δίχως ουσία. Αμυντικά ήταν σταθερή, συμπαγής και με καλές αποστάσεις γραμμών. Μοναδικό μειονέκτημα οι κακές αλληλοκαλύψεις, αφού το οτι δε δέχτηκε κάποιο τέρμα οφείλεται στην αστοχία του αντιπάλου και όχι στις καίριες επεμβάσεις της αμυντικής γραμμής. Μεσοπιθετικά προσπαθούσε με γιόμες και με μακρινά σούτ απο συγκεκριμένους παίκτες (Νο 6 και Νο 7) να πετύχει κάποιο τέρμα, αλλά η μονόπλευρη αυτή ανάπτυξη ήταν προβλέψιμη και σταματούσε πάντα απο τη σωστή αμυντική κάλυψη του αντιπάλου. Επιθετικά ο αντίπαλος δεν ήταν επικίνδυνος, αφού δε δημιούργησε καμία ευκαιρία εντός της περιοχής. Η επιτυχία των 2 τερμάτων δεν ήταν προιόν συνεργασίας, παρά προήλθαν απο δύο αμφισβητούμενες φάσεις (πέναλτι και φάουλ) - (ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ – ΣΤΥΛ – ΤΑΚΤΙΚΕΣ). Ατομικά  απο την ομάδα του αντιπάλου ξεχώρισαν οι παίκτες με τα νούμερα 6 και 7. Κακή εντύπωση προκάλεσε οτι η ΕΠΣ Ξάνθης χρησιμοποίησε παίκτες απο τα ΤΕΠ της Σκόντα Ξάνθης (επαγγελματίες) για να κερδίσει, όταν κάποιες ομάδες του ομίλου έπαιξαν μόνο με ερασιτέχνες  (όπως και η ομάδα μου) - (ΑΤΟΜΑ).  Οι δυνάμεις των παικτών ήταν σε άριστο επίπεδο μέχρι το 80' (ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ). Η συμπεριφορά της αντιπάλου ομάδας που έπαιξε μόνο για τη νίκη είναι η επιθυμητή απο οποιονδήποτε προπονητή, αλλά πολλές φορές η σκληρότητα των μαρκαρισμάτων ήταν εκτός αγωνιστικού πλαισίου και δυστυχώς δεν υπήρξε καμία υπόδειξη ούτε  απο το προπονητικό τιμ του αντιπάλου, ούτε απο τη διαιτητική τριάδα. Καλό είναι να παλεύεις για τη νίκη, αλλά νίκη με κάθε κόστος και αντικανονικές συμπαριφορές σ' αυτές τις ηλικίες προκαλούν αλγεινή εντύπωση (ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ).   

Έκθεση εικόνων

Κατηγορίες
Περισσότερα