Εκτύπωση αυτής της σελίδας

11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΚΗΠΟΙ - ΑΠΑΛΟΣ : 3 - 5 (ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ)

ΠΩΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ 11ΑΔΑΣ ΣΤΗΝ 11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

1) Έκανα αλλαγή το αριστερό εξτρέμ (Σταμπουλίδη Λάμπη) στο 55', με δεξί μπάκ (Τσαχίδη Γεώργιο ο οποίος έπαιξε δεξί μπάκ), λόγω κακής απόδοσης του. Το δεξί μπάκ (Νικολόπουλος Άγγελος) απο το 55' έπαιξε αμυντικό χάφ στη θέση του Καλυμνιού Στέφανου (που έπαιζε αμυντικό χάφ). Το αμυντικό χάφ (Καλυμνίος Στέφανος) έπαιξε απο εκείνη τη στιγμή δεξί εξτρέμ.

2) Έκανα αλλαγή το αμυντικό χάφ (Κλούβα Τάσο) στο 75' με άλλο αμυντικό χάφ (Δαούτη Βασίλη) , λόγω κούρασης.

3) Απο το 75' άλλαξα το συστημά μου σε 3-1-4-2, με 1 αμυντικό χάφ (Δαούτης Βασίλης), 2 κεντρικά χάφ (Νικολόπουλος Άγγελος και Καραστρατίδης Κων/νος), και 2ο περιφερεικό επιθετικό Καλυμνιό Στέφανο για να ενισχύσω τον άξονα μου.

4) Έκανα αλλαγή τον περιφερειακό επιθετικό (Καλυμνιό Στέφανο) στο 82' με άλλο περιφερειακό επιθετικό (Γκουτοσίδη Κων.νο), λόγω κούρασης του πρώτου.

5) Εκτός 18αδας έμεινε ο Χατζούδης Ηλίας λόγω επιλογής μου.

6) Εκτός 18αδας έμειναν Διακίδης Αναστάσιος λόγω μη συμμετοχής στις προπονήσεις.

7) Εκτός 18αδας έμειναν λόγω αδιαφορίας για την ομάδα οι Παπαδόπουλος Προκόπης, Κοτσακτσίδης Ιωάννης, Τσικινάς Ραφαήλ και Γραικίδης Ιωάννης.

8) Εκτός 18αδας έμεινε ο Παναγιωτίδης Κων/νος λόγω ανάρρωσης του απο το ατύχημα που είχε.

9) Εκτός 18αδας έμεινε ο Λιολιοσίδης Βαγγέλης λόγω ενοχλήσεων στους κοιλιακούς.

10) Εκτός 18αδας έμεινε ο Ζωγραφόπουλος Χρήστος λόγω υπηρεσίας.

11) Εκτός 18αδας έμεινε ο Φραντζάκης Αντώνιος λόγω οικογενειακού προβλήματος.

12) Εκτός 18αδας έμεινε ο Βασιλειάδης Δημήτρης λόγω του οτι δεν ήταν στην κατάσταση υγείας.

13) Οι υπόλοιποι παίκτες βρισκόταν στην 18αδα.

ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ ΓΚΟΛ ΤΗΝ 11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

1) ΚΑΡΑΣΤΡΑΤΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ – 2 ΓΚΟΛ
2) ΚΛΟΥΒΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – 2 ΓΚΟΛ
3) ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ – 1 ΓΚΟΛ
4) MVP ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ : ΤΣΙΚΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΧΑΦ)

ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΓΩΝΑ 11ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΜΟΥ

Η ενδέκατη αγωνιστική της ομάδος μου για το πρωταθλήμα της Γ' Ερασιτεχνικής Κατηγορίας Έβρου διεξήχθη στο γήπεδο του Πέπλου. Το γήπεδο ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Υπήρχε ελάχιστος αέρας που δεν επηρέαζε τις προσπάθειες των παικτών και η μέρα ήταν αρκετά ζεστή. Σχέδόν ιδανικές καιρικές συνθήκες για ποδόσφαιρο  (ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ).

Η ομάδα μου στήθηκε με το σύστημα 3 - 4 - 3, σε σχηματισμό 3 – 4 - 2 - 1. Η άμυνα έπαιξε ζώνη με κάλυψη χώρου χωρίς προσωπικά μαρκαρίσματα. Το κέντρο έπαιζε με 4 άτομα σε ευθεία στο μέγιστο πλάτος του γηπέδου σε ζώνη προσανατολισμένη στη μπάλα. Η επίθεση έπαιξε με 2 περιφερειακούς επιθετικούς (εξτρέμ) και 1 σε πλήρες βάθος. Απο το 70' και μετά που πετύχαμε το 2 – 4 στο σκόρ επανήλθαμε στο κλασικό συστημά μας 3 – 5 – 2, σε σχηματισμό 3 – 1 – 4 – 2.

Η άμυνα έπαιξε ζώνη με κάλυψη χώρου χωρίς προσωπικά μαρκαρίσματα με ένα αμυντικό χάφ μπροστά τους. Το κέντρο έπαιζε με 4 άτομα σε ευθεία στο μέγιστο πλάτος του γηπέδου σε ζώνη προσανατολισμένη στη μπάλα και κάλυψη απο το αμυντικό χαφ. Η επίθεση έπαιξε με 1 περιφερειακό επιθετικό και 1 σε πλήρες βάθος.

Το πρώτο 30' η ομάδα μου παρ'οτι βρέθηκε να χάνει 1 – 0 απο το 10' λεπτό, είχε καταπληκτική αποτελεσματικότητα με συνέπεια τις 3-4 φάσεις που δημιούργησε να καταφέρει να τις μετατρέψει σε 3 γκόλ και να προηγείται απο το 30' με 1 - 3. Απο εκεί και πέρα μέχρι το τέλος του παιχνιδιού οι δύο ομάδες έπαιξαν πολύ ανοιχτό παιχνίδι δίχως σκοπιμότητες με το σκόρ να κλείνει στο 3 – 5 υπέρ μας. (ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ – ΣΤΥΛ – ΤΑΚΤΙΚΕΣ).

Η νίκη οφείλεται στην υψηλή αποτελεσματικότητα του φουνταριστού επιθετικού ο οποίος πέτυχε 2 γκόλ σε αντίστοιχο αριθμό φάσεων και μοίρασε μία ασίστ-γκολ για να φτάσουμε στο τελικό 3 - 5 (ΑΤΟΜΑ). Η φυσική κατάσταση της ομάδας ήταν σε πολύ καλό επίπεδο δίχως όμως πολλά τρεξίματα απο τους ποδοσφιριστές στη διάρκεια του αγώνα, πράγμα που βοήθησε πολύ τον αντίπαλο στην επίτευξη των 3 τερμάτων (ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ).

Η ομάδα παρ'οτι ήταν άνευρη και δεν είχε το ίδιο πάθος που έδειξε σε προηγούμενους αγώνες, ωστόσο είχε ψυχραιμία και ηρεμία στις κινήσεις της στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και ήταν τα στοιχεία αυτά που της έδωσαν μιά έυκολη νίκη (ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ).

ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΓΩΝΑ 11ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ

Η αντίπαλη ομάδα στήθηκε με το σύστημα 4 - 5 – 1, σε σχηματισμό 4 - 2 – 3 - 1. Η άμυνα έπαιξε με 4 αμυντικούς σε ευθεία γραμμή. Το κέντρο έπαιζε με 5 άτομα, 2 αμυντικά χάφ που κάλυπταν τα κενά ανάμεσα σε αμυντικούς και κεντρώους και 3 κεντρικά χάφ σε ευθεία στο μέγιστο πλάτος του γηπέδου σε ζώνη προσανατολισμένη στη μπάλα.

Η επίθεση έπαιξε με 1 επιθετικό σε πλήρες βάθος. Το στύλ παιχνιδιού του αντιπάλου επιθετκά ήταν κυρίως με ψηλές μπαλίες στον άξονα προς τον επιθετικό. Αμυντικά στεκόταν πολύ καλά με μοναδικό κακό σημείο της αλληλοκαλύψεις μεταξύ τους οι οποίες δεν εφαρμόστηκαν σε κανένα σημείο του αγώνα.

Στην ανάπτυξη του παιχνιδιού πολλές φορές έχαναν την μπάλα δίχως ιδιαίτερη πίεση, σημάδι που δείχνει κακή τεχνική κατάρτιση απο αρκετούς ποδοσφαιριστές. Ωστόσο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού η δημιουργικότητα και έμπνευση των παικτών ήταν εμφανής και σε πολύ καλό επίπεδο, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ευκαιριών που τους βοήθησαν να πετύχουν 3 γκόλ συνολικά (ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ – ΣΤΥΛ – ΤΑΚΤΙΚΕΣ). 

Η ομάδα του αντιπάλου διαθέτει ένα κράμα νέων και μεγαλύτερων ηλικιακά παικτών με στόχο αποκλειστικά και μόνο τη βελτίωση τους και την απόκτηση εμπειριών για την μεγάλη ομάδα των αντρών που παίζει στην παραπάνω κατηγορία. Η καλή δουλεία ήταν εμφανής και ιδιαίτερα στους νεότερους ηλικιακά παίκτες. (ΑΤΟΜΑ).

Οι δυνάμεις του αντιπάλου ήταν σε καλό επίπεδο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Αυτό φαίνεται και απο το γκόλ που πετυχαν στο 90' του αγώνα, όπου μαρτυράει την δυνατότητα της ομάδος να κυνηγήσει το γκόλ μέχρι το τέλος του αγώνα (ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ).

Το παιχνίδι του αντιπάλου καθ' όλη τη διάρκεια του ήταν ποδοσφαιρικό, ανοιχτό και πολύ δημιουργικό με όμορφες στιγμές. Μολονότι ηλικιακά πολλοί παίκτες ήταν άπειροι έδειξαν οτι είναι σε σωστό δρόμο μαθαίνοντας ποδόσφαιρο και όχι αντιποδόσφαιρο. Η μη εγκατάλειψη του παιχνιδιού σε κανένα σημείο του αγώνα ήταν ένα άλλο πολύ αισιόδοξο μήνυμα απο μία τόσο νεαρή ομάδα (ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ).  

Κατηγορίες
Περισσότερα