Εκτύπωση αυτής της σελίδας

6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΠΑΛΟΣ - ΚΑΡΟΛΟΣ : 8 - 2 (ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ)

ΠΩΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ 11ΑΔΑΣ ΣΤΗΝ 6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

1) Έκανα αλλαγή τον τερματοφύλακα (Ντόσκα Σάκη) στο 50', με άλλο τερματοφύλακα (Φραντζάκης Αντώνιος), λόγω μεγάλης έκτασης του σκόρ στο ημίχρονο που μου έδινε τη δυνατότητα να δοκιμάσω και τον πιό νέο τερματοφύλακα στο ρόστερ της ομάδος.

2) Έκανα αλλαγή τον δεξί χάφ (Τισκαρίδη Χρήστο) στο 65' λόγω κούρασης με αριστερό χάφ (Τσικινάς Νικόλαος). Το αριστερό χάφ που έπαιζε ώς εκείνη τη στιγμή (Οφσεπιάν Αρθούρος) συνέχισε ώς δεξί χάφ στο υπόλοιπο του παιχνιδιού.

3) Έκανα αναγκαστική αλλαγή τον δεξί κεντρικό αμυντικό (Τσαχίδη Γεώργιο) στο 70' λόγω ενοχλήσεων στο πόδι, με κεντρικό χάφ (Ζωγραφόπουλο Χρήστο) ο οποίος έπαιξε ώς αμυντικό χάφ. Το αμυντικό χάφ που έπαιζε ώς τότε (Καλυμνιός Στέφανος) έγινε δεξιός κεντρικός αμυντικός.

4) Εκτός 18αδας έμεινε ο Χατζούδης Ηλίας λόγω επιλογής μου.

5) Εκτός 18αδας έμεινε ο Παναγιωτίδης Κων/νος λόγω ατυχήματος.

6) Εκτός 18αδας έμεινε ο Κατσούλης Κων/νος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

7) Εκτός 18αδας έμεινε ο Δαούτης Βασίλειος, ο Γκουτοσίδης Κων/νος και ο Διακίδης Αναστάσιος λόγω τραυματισμού απο προηγούμενο παιχνίδι.

8) Εκτός 18αδας έμεινε ο Παπαδόπουλος Προκόπης, ο Τσακμάκ Ερσέν και ο Νικολόπουλος Αγγελος λόγω μη συμμετοχής στις προπονήσεις.

9) Εκτός 18αδας έμειναν λόγω αδιαφορίας για την ομάδα οι Τσικινάς Ραφαήλ και Γραικίδης Ιωάννης.

10) Οι υπόλοιποι παίκτες βρισκόταν στην 18αδα.

ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ ΓΚΟΛ ΤΗΝ 6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

1) ΚΛΟΥΒΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – 4 ΓΚΟΛ
2) ΣΤΑΜΠΟΥΛΙΔΗΣ ΛΑΜΠΗΣ – 3 ΓΚΟΛ
3) ΛΙΟΛΙΟΣΙΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ – 1 ΓΚΟΛ
4) MVP ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ : ΚΛΟΥΒΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ)

ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΓΩΝΑ 6ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΜΟΥ

Η έκτη αγωνιστική της ομάδος μου για το πρωταθλήμα της Γ' Ερασιτεχνικής Κατηγορίας Έβρου διεξήχθη στο γήπεδο μας. Το γήπεδο ήταν σε άριστη κατάσταση και οι καιρικές συνθήκες ιδανικές για μπάλα. Ο αγώνας ήταν ντέρμπι κορυφής αφού έπαιζε ο 2ος με τον 3ο. (ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ).

Η ομάδα μου στήθηκε με το σύστημα 3 - 5 - 2, σε σχηματισμό 3 – 1 - 4 - 2. Η άμυνα έπαιξε ζώνη με κάλυψη χώρου χωρίς προσωπικά μαρκαρίσματα με ένα αμυντικό χάφ μπροστά τους. Το κέντρο έπαιζε με 4 άτομα σε ευθεία στο μέγιστο πλάτος του γηπέδου σε ζώνη προσανατολισμένη στη μπάλα και κάλυψη απο το αμυντικό χαφ. Η επίθεση έπαιξε με 1 περιφερειακό επιθετικό και 1 σε πλήρες βάθος. Η ομάδα μου απο την αρχή εώς το τέλος είχε τον πλήρη έλεγχο, με πίεση ψηλά απο την άμυνα και προσπαθώντας να παίξει γρήγορα με χαμηλές μεταβιβάσεις.

Η κατοχή της ομάδος μου ήταν συντριπτικά υπέρ μας και μας έδωσε τη δυνατότητα να κάνουμε μία έυκολη νίκη. Το παιχνίδι κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο απο το 20'-45', όπου πετύχαμε 5 τέρματα.   

Το ίδιο σκηνικό ακριβώς παίχτηκε και στο 2ο ημίχρονο, όπου μετά το 25' και πάλι πετύχαμε άλλα 3 τέρματα και το σκόρ πήρε τεράστιες διαστάσεις. Γενικά το παιχνίδι πλήν των πρώτων 20λέπτων κάθε ημιχρόνου όπου ήταν παιχνίδι κέντρου, έπειτα ήταν ένας συνεχής μονόλογος απο την ομάδα μου η οποία δίκαια έφτασε στη νίκη χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία (ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ – ΣΤΥΛ – ΤΑΚΤΙΚΕΣ).

Αυτό οφείλεται βέβαια κατ'αρχήν στο οτι η ομάδα είχε σ' εκπληκτική μέρα και τους 2 επιθετικούς οι οποίοι έκαναν 4 και 3 γκόλ αντίστοιχα. Επίσης η σωστή τελική πάσα όλων των κεντρικών χάφ ήταν σημείο κλειδί που οδήγησε σε υψηλό σκόρ και συνολικά στη διάθεση που έδειξε η ομάδα να πιάσει την κορυφή για να εκμεταλευτεί την γκέλα του πρωτοπόρου (ΑΤΟΜΑ).

Η ομάδα σε επίπεδο φυσικής κατάστασης ήταν άνετη μέχρι και το 90' διότι ο αντίπαλος ήταν αδύναμος και σχεδόν ανύπαρκτος (ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ). Το παιχνίδι φάνηκε οτι θα το κερδίζαμε καθ'ολη τη διάρκεια του λόγω του περίσσιου πάθους που είχαμε και τη δίψα για να αγγίξουμε την κορυφή του πρωταθλήματος.

Η συμπεριφορά της ομάδος στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν συμπεριφορά ομάδος που έχει στόφα πρωταθλητή και έδειξε με τον τρόπο παιχνιδιού της οτι στα δύσκολα μπορεί να σταθεί στα πόδια της και μπορεί να νικήσει όποιον χρειαστεί για να κατακτήσει το πρωτάθλημα και την άνοδο στην κατηγορία.

Τέλος σ' αυτό το παιχνίδι η ομάδα πρώτη φορά έδειξε ομόνοια και σύμπνοια όπως ποτέ πριν άλλοτε και δικαιολογεί κατα πολύ την φανταστική εμφάνιση της ομάδος (ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ).

ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΓΩΝΑ 6ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ

Η αντίπαλη ομάδα στήθηκε με το σύστημα 4 - 5 - 1, σε σχηματισμό 4 - 2 – 3 - 1. Η άμυνα έπαιζε ζώνη χωρίς προσωπικά μαρκαρίσματα με 2 αμυντικά χάφ μπροστά της. Το κέντρο έπαιζε με 3 άτομα σε ευθεία σε ζώνη προσανατολισμένη στη μπάλα. Η επίθεση έπαιξε με 1 σε πλήρες βάθος. Η ομάδα του αντιπάλου έχασε διότι έπαιζε μόνο με ψηλές μεταβιβάσεις, χωρίς πλάνο ανάπτυξης και τακτική. Οι παίκτες που διέθετε η αντίπαλη ομάδα δεν δικαιολογούσε σε κανένα σημείο αυτό το στύλ παιχνιδιού (ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ – ΣΤΥΛ – ΤΑΚΤΙΚΕΣ).

Η ομάδα είχε πολλούς παίκτες στη συνθεσή της που βρέθηκαν σε πολύ κακή ημέρα με συνέπεια να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στον 90λεπτο ρυθμό παιχνιδιού και είχε παίκτες που δεν διέθεταν τακτική και ποδοσφαιρική παιδεία. Περισσότερο ασχολούταν με τα σφυρίγματα του διαιτητή παρά με τον αγώνα (ΑΤΟΜΑ).

Οι δυνάμεις των παικτών ήταν σε πολύ κακό επίπεδο και αυτό ήταν λογικό αν αναλογιστούμε οτι είναι μία ομάδα με λίγους νεαρούς παίκτες στη συνθεσή της. Πολλοι απ' αυτούς ήταν άνω το 30 έτους της ηλικίας τους  (ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ).

Το παιχνίδι του αντιπάλου καθ' όλη τη διάρκεια του ήταν κάκιστο, χωρίς ιδιαίτερη μαχητικότητα και πίεση. Η ομάδα του αντιπάλου δεδομένου της βαθμολογικής της θέσεως δε στάθηκε επαρκώς στο ύψος των περιστάσεων και σε καμία περίπτωση δε δικαιολόγησε την υψηλή του θέση. Όχι μόνο δεν κατάφερε  να κράτησει το σκόρ σε αξιοπρεπή επίπεδα αλλά δεν είχε και το σθένος να προσπαθήσει ν' ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση.

Όλα τα παραπάνω δικαιολογούνται απο τις συνεχείς διαμαρτυρίες προς το διαιτητή, αφού για όλα τους έφταιγε αυτός και όχι η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και προετοιμασίας τους γι' αυτό τον αγώνα (ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ).  

Κατηγορίες
Περισσότερα