Στοιχεία Επικοινωνίας
Συνολο Αγωνων - 208

Βοηθος Προπονητη: ΝΙΚΕΣ-32 / ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ-10 / ΗΤΤΕΣ-19
Προπονητης: ΝΙΚΕΣ-86 / ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ-18 / ΗΤΤΕΣ-42

Τηλέφωνά : 6986806772
Email : pzapartidis@yahoo.com
Url : www.coachzap.gr

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΠΑΛΟΣ – ΔΟΡΙΣΚΟΣ : 4 - 1 (ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ)

ΠΩΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ 11ΑΔΑΣ ΣΤΗΝ 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

1) Άλλαξα τον φουνταριστό επιθετικό  (Σταμπουλίδης Λάμπης) στο 64' λόγω κούρασης απο, με άλλο φουνταριστό επιθετικό (Κλουβας Παναγιώτης)

2) Άλλαξα τον αμυντικό χαφ (Κλουβας Αναστάσιος) λόγω κούρασης στο 70', με άλλο αμυντικό χάφ (Κατσούλης Κων/νος)

3) Άλλαξα το δεξί χαφ (Οβσεπιάν Αρθούρος) λόγω κούρασης, με άλλο δεξί  χαφ (Κάτσουνας Ιωάννης)

4) Εκτός 18αδας έμειναν λόγω αδιαφορίας για την ομάδα οι Νικολόπουλος Άγγελος, Τσικινάς Ραφαήλ και Γραικίδης Ιωάννης

5) Εκτός 18αδας έμεινε ο Παναγιωτίδης Κων/νος λόγω ατυχήματος

6) Εκτός 18αδας έμειναν Διακίδης Τάσος, Δαούτης Βασίλης και Πασχάλης Τσακμάκ λόγω μη καλής αγωνιστικής κατάστασης

7) Οι υπόλοιποι παίκτες βρισκόταν στην 18αδα

ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ ΓΚΟΛ ΤΗΝ 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

1) ΚΑΡΑΜΠΑΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ – 1 ΓΚΟΛ
2) ΚΛΟΥΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ – 1 ΓΚΟΛ
3) ΚΑΛΥΜΝΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ – 1 ΓΚΟΛ
4) ΚΑΡΑΣΤΡΑΤΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ – 1 ΓΚΟΛ
5) MVP ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ : ΚΑΛΥΜΝΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ (ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ)

ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΓΩΝΑ 1ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΜΟΥ

Το πρώτο παιχνίδι της ομάδος μου για το πρωταθλήμα της Γ' Ερασιτεχνικής Κατηγορίας Έβρου διεξήχθη στο γήπεδο του Απαλού. Το γήπεδο ήταν σε αρκετά καλή κατάσταση και οι καιρικές συνθήκες ιδανικές για μπάλα (ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ).

Η ομάδα μου στήθηκε με το σύστημα 4 - 5 - 1, σε σχηματισμό 4 – 2 - 3 - 1. Η άμυνα έπαιξε ζώνη με κάλυψη χώρου χωρίς προσωπικά μαρκαρίσματα με δύο αμυντικό χάφ μπροστά τους. Το κέντρο έπαιζε με 3 άτομα σε ευθεία στο μέγιστο πλάτος του γηπέδου σε ζώνη προσανατολισμένη στη μπάλα και κάλυψη απο τα αμυντικά χαφ. Η επίθεση έπαιξε με 1 σε πλήρες βάθος και τους 3 του κέντρου να πατούν περιοχή. Η ομάδα μου απο την αρχή εώς το τέλος είχε τον πλήρη έλεγχο, με πίεση ψηλά απο την άμυνα παίζοντας γρήγορα με χαμηλές μεταβιβάσεις,  χωρίς όμως σωστές αλλαγές παιχνιδιού και χώρις σωστή εκμετάλλευση των άκρων.

Στο 1ο ημίχρονο ο αντίπαλος προηγήθηκε 0 - 1 λόγω μη σωστής αμυντικής αντίδρασης στη φάση του γκόλ και το ημίχρονο έληξε 1 – 1. Στο 2ο ημίχρονο αφού αντιλήφθηκα οτι ο αντιπάλος δεν έχει καλή φυσική κατάσταση ζήτησα  ακόμα πιο ασφυκτική πίεση. Η κίνηση αυτή είχε άμεσο αντίκτυπο αφού διαμόρφωθηκε το 2 - 1 υπέρ μας πολύ νωρίς στο 2ο ημιχρονο και απο το 65' – 75' πετύχαμε άλλα 2 γκόλ (ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ – ΣΤΥΛ – ΤΑΚΤΙΚΕΣ).

Αυτό οφείλεται βέβαια κατ'αρχήν στο οτι η ομάδα διαθέτει ένα σύνολο έμπειρων παικτών, που μαζί με τους νέους αποτελούν ένα δυνατό κράμα και κατά δέυτερον στην απόδοση του δεξιού μπάκ που ήταν αλάνθαστος αμυντικά και δημιουργικός επιθετικά. Επισης πολυ θετικός ήταν ο επιθετικός που μπήκε αλλαγή και δημιούργησε ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα προσφέρωντας 2 ασίστ για γκόλ στους συμπαίκτες του (ΑΤΟΜΑ).

Επίπλέον το επίπεδο φυσικής κατάστασης ήταν άριστο μέχρι και το 90' του αγώνα που είχε ώς συνέπεια το ασφυκτικό πρεσάρισμα του αντιπάλου (ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ). Στο 55' το παιχνίδι τελείωσε αφού η αντίπαλη ομάδα δέχτηκε το 2ο γκόλ και δεν είχε το ψυχικό σθένος να αλλάξει την εις βάρος της κατάσταση, ενώ η ομάδα μου ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση αφού είχε ανατρέψει το είς βάρος της σκόρ. Το γκόλ που δεχθήκαμε δεν μας επηρέασε και θεωρώ οτι ήταν μία άτυχη στιγμή, αφού ήταν ένα πολύ όμορφο αλλά σπάνιο γκόλ σε εκτέλεση  (ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ). .

ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΓΩΝΑ 1ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ

Η αντίπαλη ομάδα στήθηκε με το σύστημα 4 - 4 - 2, σε σχηματισμό 4 - 4 - 2. Η άμυνα έπαιζε ζώνη χωρίς προσωπικά μαρκαρίσματα. Το κέντρο έπαιζε με 4 άτομα σε ευθεία σε ζώνη προσανατολισμένη στη μπάλα. Η επίθεση έπαιξε με 1 σε πλήρες βάθος και  τον αλλο περιφερειακά. Η ομάδα του αντιπάλου αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα απο την αρχή του παιχνιδιού για τέσσερις λόγους :

(α) έπαιζε κυρίως απο τον άξονα με αποτέλεσμα να σταματάνε σχεδόν όλες οι επιθέσεις, αφού απο την πλευρά μου είχα μεγάλη συγκέντρωση παικτών σ' αυτό το χώρο,

(β) η αμυντική γραμμή με την μεσαία και επιθετική γραμμή είχαν μεγάλες αποστάσεις με αποτέλεσμα συνήθως την κακή ανάπτυξη και πιο συχνά την ασυννενοησία των παικτών (ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ – ΣΤΥΛ – ΤΑΚΤΙΚΕΣ),

(γ) Η ομάδα δεν διέθετε αλλαγές, δεν είχε πολλούς νεαρούς ηλικιακά παίκτες στη συνθεσή της με συνέπεια να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στην υψηλή πίεση και είχε παίκτες που δεν διέθεταν ηρεμία και αναστάτωναν το κλίμα της ομάδος (ΑΤΟΜΑ),

(δ) οι δυνάμεις των παικτών τους εγκατέλειψαν κυρίως στο 2ο ημίχρονο (ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ).

Ωστόσο το παιχνίδι του αντιπάλου στο 1ο ημίχρονο ήταν σε αρκετά καλό επίπεδο και σε συνδυασμό με το όμορφο γκόλ που πέτυχαν κατάφεραν να κλείσουν το ημίχρονο 1 – 1. Στο 2ο ημίχρονο τα δεδομένα άλλαξαν διότι η απόδοση του αντίπαλου που έπεσε κατακόρυφα, σε συνδυασμό με το γρήγορο γκόλ που δέχθηκαν στην αρχή του ημιχρόνου απο την  ομάδα μου, τους δημιούργησε απογοήτευση και σύγχυση.

Η αμυντική γραμμή ενώ ήταν συμπαγής δεν είχε τις κατάλληλες αλληλοκαλύψεις, ενώ ταυτόχρονα η κεντρική γραμμή ούτε ανασταλτικά λειτουργούσε καλά ούτε δημιουργικά. Οπότε ανάμενόμενα ήρθε και η ήττα με 4 - 1.  Η ομάδα του αντιπάλου κυρίως στο 2ο ημίχρονο δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και δεν είχε το σθένος να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση (ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ).

Κατηγορίες
Περισσότερα
Τελευταία Νέα
News Letter
Εγγραφείτε στο News letter μας για να λαμβάνετε ενημερώσεις για τα νέα της σελίδας μας.