Εκτύπωση αυτής της σελίδας

16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΜΑΥΡΟΙ ΑΕΤΟΙ - ΙΣΑΑΚΙΟ : 7 - 0 (ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ)

ΠΟΥ ΕΣΤΙΑΣΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ 16ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Πρίν την έναρξη του αγώνα (Κυριακή, 30/03/2008), στα αποδυτήρια ζήτησα απο τους παίκτες μου να αγωνιστούν με πειθαρχία μέσα στο γήπεδο και χωρίς πολλά ρίσκα απο τους αμυντικούς, αφού και με την ισοπαλία ήμασταν και μαθηματικά πρωταθλητές.

Στο ημίχρονο φυσικά επιβράβευσα τους παίκτες μου, διότι 'καθάρισαν' το παιχνίδι απο το ημίχρονο (4 – 0) και απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο οτι δεν υπήρχε αμφιβολία για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ωστόσο έκανα μία παρατήρηση που αφορούσε τις κακές επιλογες όταν επρόκειτο για σούτ, αφού η πλειοψηφία αυτών γινόταν απο απόσταση 30μ. και πολλές φορές κατω απο δύσκολες συνθήκες.

Στο τέλος του αγώνα δεν υπήρξε συζήτηση, παρά μόνο πανυγηρισμοί και επευφημίες με την ομάδα και τον κόσμο της για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ ΓΚΟΛ ΤΗΝ 16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

1) ΜΕΜΕΤ ΟΓΛΟΥ ΕΡΤΖΑΝ  – 2 ΓΚΟΛ
2) ΚΕΡΙΜ ΟΓΛΟΥ ΑΛΙ – 2 ΓΚΟΛ
3) ΟΥΣΤΑ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΣΕΡΤΖΑΝ – 1 ΓΚΟΛ
4) ΚΑΡΑΜΠΑΙΡΑΜ ΙΣΜΑΙΛ – 1 ΓΚΟΛ
5) ΤΣΑΚΜΑΚ ΕΡΣΕΝ – 1 ΓΚΟΛ
6) MVP ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ : ΟΛΗ Η ΟΜΑΔΑ ΗΤΑΝ ΑΨΟΓΗ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΓΩΝΑ 16ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΜΟΥ (ΜΑΥΡΟΙ ΑΕΤΟΙ)

Το δέκατο έκτο παιχνίδι του πρωταθλήματος της Γ' Ερασιτεχνικής Κατηγορίας Έβρου διεξήχθη στο γήπεδο μας, με τις καιρικές συνθήκες να είναι ιδανικές για ποδόσφαιρο και τον αγωνιστικό χώρο σε πολύ καλή κατάσταση. Επίσης ο κόσμος μας απο νωρίς είχε δημιουργήσει μία πολύ καλή ατμόσφαιρα στο γήπεδο που μας έδωσε ώθηση για τη νίκη κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού (ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ).

Η ομάδα μου στήθηκε με το συνήθες σύστημα 3 - 5 - 2, σε σχηματισμό 3 – 1 - 4 - 2. Η άμυνα έπαιξε με βάθος στον κεντρικό αμυντικό, με ζώνη χωρίς προσωπικά μαρκαρίσματα, μ' ένα αμυντικό χάφ μπροστά τους. Το κέντρο έπαιζε με 4 άτομα σε ευθεία στο μέγιστο πλάτος του γηπέδου σε ζώνη προσανατολισμένη στη μπάλα. Η επίθεση έπαιξε με 1 σε πλήρες βάθος και  τον αλλο περιφερειακά. Η ομάδα σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα σε όλους τους τομείς. Ήταν μιά εμφάνιση σαρωτική και επιβλητική, που μετουσιώθηκε σε 7 γκόλ και επιθετικό μονόλογο, με ιδιαίτερα καλή ανάπτυξη και χτίσιμο παιχνιδιού απο αμυντικούς και κεντρικούς (ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ – ΣΤΥΛ – ΤΑΚΤΙΚΕΣ).

Η ομάδα σ' αυτό το παιχνίδι δεν είχε κάποιον που να ξεχωρίσει ιδιαίτερα, αντιθέτως είχε όλους τους παίκτες σε πολύ καλή κατάσταση με την ψυχολογία τους στα ύψη  (ΑΤΟΜΑ). Το επίπεδο φυσικής κατάστασης των παικτών μου δεν ήταν τόσο καλό όσο περίμενα (ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ).

Η συμπεριφορά της ομάδας παρόλο που και με ισοπαλία ήμασταν και ουσιαστικά πρωταθλητές, ήταν άψογη και έδειξαν οτι δεν αρκούμαστε στην ισοπαλία αλλά παίξαμε με πάθος και δύναμη για να εξαφανίσουμε οποιαδήποτε υπόνοια απο οποιοδήποτε αντίπαλο που είχε ακόμα και τώρα αμφιβολίες. Το εκτεταμένο σκόρ άλλωστε τα λέει όλα. Επίσης οι φίλαθλοι μας ήταν άψογοι και η συμβολή τους καθοριστική (ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ).

ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΓΩΝΑ 16ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ

Η αντίπαλη ομάδα στήθηκε με το σύστημα 5 - 3 - 2. Η άμυνα έπαιζε ζώνη χωρίς προσωπικά μαρκαρίσματα. Το κέντρο έπαιζε με 3 άτομα σε ευθεία σε ζώνη. Η επίθεση έπαιξε με 1 περιφερειακό και 1 σε πλήρες βάθος. Η ομάδα του αντιπάλου αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα απο την αρχή του παιχνιδιού με κυριότερο τη μεγάλη απόσταση που είχαν οι γραμμές μεταξύ τους με αποτέλεσμα την κακή ανάπτυξη και συχνά την ασυννενοησία των παικτών.

Έπειτα δεν υπήρχε η έννοια του σχηματισμού αφού άλλαζε συνεχώς χωρίς κάποιο λόγο και η τακτική ήταν ανύπαρκτη αφού περιοριζόταν στο ψηλό παιχνίδι με τυχαιές μπαλίες τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά (ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ – ΣΤΥΛ - ΤΑΚΤΙΚΗ).

Το σύνολο της ομάδος δεν είχε καμία ομοιογένεια, αφού οι παίκτες έπαιζαν σαν να ήταν άγνωστοι μεταξύ τους και όπως παίζει μία ομάδα στην αρχή της προετοιμασίας (που ο ένας παίκτης προσπαθεί να μάθει τον άλλο) (ΑΤΟΜΑ). Η φυσική κατάσταση των παικτών ήταν πολύ κακή (ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ), και γενικά δεν υπήρχε οργάνωση στην ομάδα η οποία συγκεντρώθηκε για τον αγώνα 5' πρίν ξεκινήσει το μάτς (ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ).

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ (Γκόλ – Στιγμές της ομάδας μου και γκόλ του αντιπάλου)

- Γκόλ απο το αριστερό χάφ στο 10', με πλασέ στον αέρα απο το ύψος της μικρής περιοχής, ύστερα απο σέντρα του φουνταριστού επιθετικού.

- Γκόλ απο τον περιφερειακό επιθετικό στο 15', με σούτ έξω απο τη μεγάλη περιοχή.

- Γκόλ απο το αριστερό χάφ στο 30', με πλασέ απο το ύψος της μικρής περιοχής, ύστερα απο κοφτή μπαλιά 30μ. του δεξιού μπάκ.

- Γκόλ απο τον περιφερειακό επιθετικό στο 40', με πλασέ απο το ύψος της μικρής περιοχής,ύστερα απο παράλληλη σέντρα του αριστερού χάφ.

- Αλλαγή του αριστερού χάφ στο 45', με φουνταριστό επιθετικό (ο φουνταριστός επιθετικός του 1ου ημιχρόνου έπαιξε στο 2ο ημίχρονο αριστερό χάφ), λόγω αδικαιολόγητων νέυρων.

- Αλλαγή του κεντρικού χάφ στο 50', με άλλο κεντρικό χάφ, λόγω κόπωσης .
 
- Αλλαγή του κεντρικού αμυντικού στο 55', με άλλον κεντρικό αμυντικό, λόγω κόπωσης.

- Γκόλ απο το αριστερό χάφ στο 60', με σούτ μέσα απο τη μεγάλη περιοχή, ύστερα απο κάθετη πάσα του κεντρικού χάφ.

- Γκόλ απο το δεξί χάφ στο 70', με πλασέ πάνω στη γραμμή της εστίας του αντιπάλου, ύστερα απο παράλληλη μπαλιά του αριστερού χάφ.

- Γκόλ απο το κεντρικό χάφ στο 75', με σούτ έξω απο τη μεγάλη περιοχή.

Κατηγορίες
Περισσότερα