Εκτύπωση αυτής της σελίδας

13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΜΑΥΡΟΙ ΑΕΤΟΙ - ΠΡΑΓΓΙ : 4 - 0 (ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ)

ΠΟΥ ΕΣΤΙΑΣΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ 13ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Πρίν την έναρξη του αγώνα (Κυριακή, 02/03/2008), στα αποδυτήρια ζήτησα απο τους παίκτες μου να αγωνιστούν με ηρεμία και σοβαρότητα για τη νίκη, αφού ο αντίπαλος ήταν υποδιαίστερος και υπήρχε η περίπτωση υποτίμησης απο τους παίκτες.

Στο ημίχρονο έδωσα συγχαρητήρια για το σκόρ (2 – 0) και την πολύ καλή εμφάνιση της ομάδος μέσα στο γήπεδο, αφού περιορισε τον αντίπαλο σε παθητικό ρόλο. Ζήτησα επίσης την επίτευξη ενός γρήγορου τέρματος ακόμα, ώστε να απελευθερωθούμε απο το άγχος. Πραγματικά η ομάδα δούλεψε όπως έπρεπε μέσα στο γήπεδο, αφού πέτυχε άλλα δύο γκόλ σε μικρό χρονικό διάστημα και μου έδωσε την ευκαιρία να δοκιμάσω και νεαρότερους παίκτες.

Στο τέλος του αγώνα επιβράβευσα την προσπάθεια και τόνισα τη σημασία της νίκης αυτής, αφού ουσιαστικά μας έδινε τον τίτλο του πρωταθλητή της κατηγορίας (μιάς και έμεναν 3 αγώνες και παραμέναμε 5 βαθμούς διαφορά απο το δέυτερο).

ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ ΓΚΟΛ ΤΗΝ 13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

1) ΚΕΡΙΜ ΟΓΛΟΥ ΑΛΙ – 1 ΓΚΟΛ
2) ΜΕΜΕΤ ΟΓΛΟΥ ΕΡΤΖΑΝ  – 1 ΓΚΟΛ
3) ΟΥΣΤΑ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΕΡΤΖΑΝ – 1 ΓΚΟΛ
4) ΟΥΣΤΑ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΣΕΡΤΖΑΝ – 1 ΓΚΟΛ
5) MVP ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ : ΙΒΡΑΙΜ ΟΓΛΟΥ ΣΑΛΙ (ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ)

ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΓΩΝΑ 13ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΜΟΥ (ΜΑΥΡΟΙ ΑΕΤΟΙ)

Το δέκατο τρίτο παιχνίδι του  πρωταθλήματος της Γ' Ερασιτεχνικής Κατηγορίας Έβρου διεξήχθη στο γήπεδο μας, με τις καιρικές συνθήκες να είναι ιδανικές για ποδόσφαιρο, αλλά τον αγωνιστικό χώρο σε άσχημη κατάσταση εξαιτίας της πυκνής βροχής που είχε προηγηθεί το προηγούμενο βράδυ. Επίσης η διέλευση των φιλάθλων μας στο γήπεδο ήταν εντυπωσιακή και άνευ προηγούμενου (ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ).

Η ομάδα μου στήθηκε με το συνήθες σύστημα 3 - 5 - 2, σε σχηματισμό 3 – 1 - 4 - 2. Η άμυνα έπαιξε με βάθος στον κεντρικό αμυντικό, με ζώνη χωρίς προσωπικά μαρκαρίσματα, μ' ένα αμυντικό χάφ μπροστά τους. Το κέντρο έπαιζε με 4 άτομα σε ευθεία στο μέγιστο πλάτος του γηπέδου σε ζώνη προσανατολισμένη στη μπάλα. Η επίθεση έπαιξε με 1 σε πλήρες βάθος και  τον αλλο περιφερειακά.

Η ομάδα πραγματοποίησε καλή εμφάνιση σε όλη τη διαρκεια του παιχνιδιού. Οι γραμμές συνεργάστηκαν άριστα, σε όλο το μήκος και πλάτου του γηπέδου, με μοναδικό πρόβλημα την τελική επίτευξη τέρματος απο τους επιθετικούς που πραγματικά βρέθηκαν σε θέση για βολή πολλές φορές (ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ – ΣΤΥΛ – ΤΑΚΤΙΚΕΣ).

Η ομάδα σ' αυτό το παιχνίδι δεν είχε κάποιον που να ξεχωρίσει ιδιαίτερα, αλλά έπαιξε άριστα σαν σύνολο. Βέβαια αρνητικός πρωταγωνιστής θα μπορούσε να θεωρηθεί ο φουνταριστός επιθετικός που πραγματικα έχασε αρκετές κλασσικές ευκαιρίες για γκόλ. Ωστόσο η συμμετοχή του κρίνεται θετική αφού ήταν παρών σε όλες τις επιθετικές ενέργειες (ΑΤΟΜΑ).

Το επίπεδο φυσικής κατάστασης των παικτών μου ήταν άριστο, αφού σε όλη τη διάρκεια του αγώνα άσκησαν ασφυκτικό πρέσινγκ ψηλά και έπαιξαν κυριολεκτικά μονότερμα τον αντίπαλο (ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ).

Η συμπεριφορά της ομάδας ήταν άριστη, αφού ο φόβος μου για υποτίμηση του αντιπάλου εξαφανίστηκε με το ξεκίνημα του παιχνιδιού, βλέποντας τους παίκτες να παίζουν με περίσσιο πάθος για την κατάκτηση της νίκης. Επίσης πρέπει να τονίσω την άριστη συμπεριφορά των φιλάθλων μας, τόσο για την  υποστήριξη που μας πρόσφεραν όσο και για την προσελευσή τους στο γήπεδο που ήταν μαζική, δίχως την παραμικρή υποψία κακόβουλων πράξεων (ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ).

ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΓΩΝΑ 13ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ

Η αντίπαλη ομάδα στήθηκε με το σύστημα 5 - 3 - 2. Η άμυνα έπαιζε ζώνη χωρίς προσωπικά μαρκαρίσματα. Το κέντρο έπαιζε με 3 άτομα σε ευθεία σε ζώνη. Η επίθεση έπαιξε με 1 περιφερειακό και 1 σε πλήρες βάθος. Η ομάδα του αντιπάλου αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα απο την αρχή του παιχνιδιού με κυριότερο τη μεγάλη απόσταση που είχαν οι γραμμές μεταξύ τους με αποτέλεσμα την κακή ανάπτυξη και συχνά την ασυννενοησία των παικτών. Έπειτα δεν υπήρχε η έννοια του σχηματισμού αφού άλλαζε συνεχώς χωρίς κάποιο λόγο και η τακτική ήταν ανύπαρκτη αφού περιοριζόταν στο ψηλό παιχνίδι με τυχαιές μπαλίες τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά (ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ – ΣΤΥΛ - ΤΑΚΤΙΚΗ).

Το σύνολο της ομάδος δεν είχε καμία ομοιογένεια, αφού οι παίκτες έπαιζαν σαν να ήταν άγνωστοι μεταξύ τους και όπως παίζει μία ομάδα στην αρχή της προετοιμασίας (που ο ένας παίκτης προσπαθεί να μάθει τον άλλο) (ΑΤΟΜΑ). Η φυσική κατάσταση των παικτών ήταν πολύ κακή (ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ), και γενικά δεν υπήρχε οργάνωση στην ομάδα η οποία συγκεντρώθηκε για τον αγώνα 5' πρίν ξεκινήσει το μάτς (ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ).

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ (Γκόλ – Στιγμές της ομάδας μου και γκόλ του αντιπάλου)

- Γκόλ απο τον περιφερειακό επιθετικό στο 15', ύστερα απο σούτ έξω απο την μεγάλη περιοχή.

- Γκόλ απο το αμυντικό χάφ στο 40', με σούτ απο τα 25μ., ύστερα απο πάσα του κεντρικού χάφ.

- Αλλαγή του δεξιού χάφ στο 45', με περιφερειακό επιθετικό (ο περιφερειακός επιθετικός του 1ου ημιχρόνου έπαιξε στο 2ο ημίχρονο μέχρι το 65' σάν δεξί χάφ), λόγω κόπωσης.

- Γκόλ απο το αριστερό χάφ στο 55', ύστερα απο εξαιρετική πάσα του φουνταριστού επιθετικού και διπλό σούτ του πρώτου (το πρώτο βρήκε στην πλάτη αντιπάλου).

- Αλλαγή του τερματοφύλακα στο 55', με άλλον τερματοφύλακα νεότερο για απόκτηση εμπειριών.

- Αλλαγή του αμυντικού χάφ στο 65', με δεξί χάφ (το δεξί χάφ του 2ου ημιχρόνου έπαιξε ώς αμυντικό χάφ απο το 65' και μετά), λόγω κόπωσης

- Γκόλ απο τον περιφερειακό επιθετικό στο 70' ύστερα απο πλασέ απο το ύψος του πέναλτι, μετά απο κάθετη μπαλιά απο το αριστερό χάφ.

Κατηγορίες
Περισσότερα