Εκτύπωση αυτής της σελίδας

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΜΑΥΡΟΙ ΑΕΤΟΙ – ΑΓΝΑΝΤΙΑ : 3 - 1 (ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ)

ΠΟΥ ΕΣΤΙΑΣΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ 1ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Συγκέντρωση την προηγούμενη μέρα (Σάββατο, 03/11/2007), στην οποία αναλώθηκα στην υπενθύμιση των βασικών αρχών άμυνας – επίθεσης, αφού παρατήρησα στο τελευταίο φιλικό οτι κάποιοι παίκτες ξεχνούσαν βασικά στοιχεία του ποδοσφαίρου μέσα στο γήπεδο.

Πρίν την έναρξη του αγώνα (Κυριακή, 04/11/2007), στα αποδυτήρια έδωσα συγκεκριμένες οδηγίες προς τους παίκτες μου όσον αφορά τον αγώνα και στάθηκα περισσότερο στην ψυχολογική τόνωση του ηθικού. Στο ημίχρονο εστίασα στο πρόβλημα του τελειώματος φάσης για γκόλ και στην πλήρη χρήση του αριστερού χαφ, λόγω αδυναμίας του αντιπάλου απο εκείνη την πλευρά. Πρίν βγούνε οι παίκτες στο γήπεδο με το σύνθημα της νίκης προσπάθησα να δώσω το ψυχολογικό αβαντάζ.

ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ ΓΚΟΛ ΤΗΝ 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

1) ΟΥΣΤΑ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΣΕΡΤΖΑΝ – 1 ΓΚΟΛ
2) ΟΥΣΤΑ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΕΡΤΖΑΝ – 1 ΓΚΟΛ
3) ΚΕΡΙΜ ΟΓΛΟΥ ΑΛΙ – 1 ΓΚΟΛ
4) MVP ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ : ΚΕΡΙΜ ΟΓΛΟΥ ΑΛΙ (ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΧΑΦ)

ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΓΩΝΑ 1ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΜΟΥ (ΜΑΥΡΟΙ ΑΕΤΟΙ)

Το πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος της Γ' Ερασιτεχνικής Κατηγορίας Έβρου ήταν το ντέρμπυ των δύο ομάδων, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα τερματίσουν στις πρώτες θέσεις. Ο αγώνας διεξήχθη στο γήπεδο της Αγνάντιας με την ομάδα μου τυπικά γηπεδούχο (λόγω προβλημάτων με το γηπεδό μας).

Το γήπεδο ήταν σε άριστη κατάσταση και οι καιρικές συνθήκες ιδανικές για μπάλα (ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ). Η ομάδα μου στήθηκε με το σύστημα 3 - 5 -2, σε σχηματισμό 3 - 1- 4 - 2.

Η άμυνα έπαιξε με βάθος στον κεντρικό αμυντικό, με ζώνη χωρίς προσωπικά μαρκαρίσματα, μ' ένα αμυντικό χάφ μπροστά τους. Το κέντρο έπαιζε με 4 άτομα σε ευθεία στο μέγιστο πλάτος του γηπέδου σε ζώνη προσανατολισμένη στη μπάλα.Η επίθεση έπαιξε με 1 σε πλήρες βάθος και τον αλλο περιφερειακά.

Η ομάδα μου απο την αρχή εώς το τέλος είχε τον πλήρη έλεγχο, παίζοντας γρήγορα με χαμηλές μεταβιβάσεις, σωστές αλλαγές παιχνιδιού και πλήρη εκμετάλλευση των άκρων. Ωστόσο το 1ο ημίχρονο έληξε 0 – 0, λόγω κακής εκτίμησης των παικτών στα τελειώματα φάσεων.

Στο 2ο ημίχρονο αφού αντιλήφθηκα οτι η αριστερή πλευρά του αντιπάλου έχει αδυναμίες προχώρησα σε συγκεκριμένη αλλαγή με παίκτη εκρηκτικό και έδωσα οδηγίες στους παίκτες μου να τον τροφοδοτουν συνέχεια. Η κίνηση μου αυτή δε βρήκε λύση απο τον αντίπαλο, με συνέπεια απο την πλευρά του να δημιουργηθούν κενά που διαμόρφωσαν το 3 – 0 υπέρ μας, απο το 45' – 70' (ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ – ΣΤΥΛ – ΤΑΚΤΙΚΕΣ). Αυτό οφείλεται βέβαια κατ'αρχήν στο οτι η ομάδα διαθέτει ένα σύνολο έμπειρων παικτών, που μαζί με τους νέους αποτελούν ένα δυνατό κράμα και κατά δέυτερον στην απόδοση του αριστερού χαφ που μπήκε αλλαγή και δημιούργησε ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα (ΑΤΟΜΑ).

Επίσης το επίπεδο φυσικής κατάστασης ήταν καλό μέχρι και το 70' του αγώνα, όπου εκεί εμφανίστηκαν και τα πρώτα σημάδια κούρασης κάποιων παικτών (ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ). Στο 70' το παιχνίδι τελείωσε αφού η αντίπαλη ομάδα δεν είχε το ψυχικό σθένος να αλλάξει την εις βάρος της κατάσταση, ενώ η ομάδα μου ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση απο την αρχή του παιχνιδιού και ταυτόχρονα η αμυντική λειτουργία της ήταν ιδανική αποτρέποντας όποια προσδοκία για γκόλ.

Το γκόλ που δεχθήκαμε δεν μας επηρέασε και θεωρώ οτι ήταν μία άτυχη στιγμή, αφού ήταν αυτογκόλ (ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ).

ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΓΩΝΑ 1ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ

Η αντίπαλη ομάδα στήθηκε με το σύστημα 4 - 4 - 2, σε σχηματισμό 4 - 1 - 3 - 2. Η άμυνα έπαιζε ζώνη χωρίς προσωπικά μαρκαρίσματα, μ' ένα αμυντικό χάφ μπροστά τους. Το κέντρο έπαιζε με 3 άτομα σε ευθεία κυρίως στον άξονα σε ζώνη προσανατολισμένη στη μπάλα. Η επίθεση έπαιξε με 1 σε πλήρες βάθος και τον αλλο περιφερειακά.

Η ομάδα του αντιπάλου αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα απο την αρχή του παιχνιδιού για τέσσερις λόγους :

(α) έπαιζε κυρίως απο τον άξονα με αποτέλεσμα να σταματάνε σχεδόν όλες οι επιθέσεις, αφού απο την πλευρά μου είχα μεγάλη συγκέντρωση παικτών σ' αυτό το χώρο,

(β) η αμυντική γραμμή με την μεσαία και επιθετική γραμμή είχαν μεγάλες αποστάσεις με αποτέλεσμα συνήθως την κακή ανάπτυξη και πιο συχνά την ασυννενοησία των παικτών (ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ – ΣΤΥΛ – ΤΑΚΤΙΚΕΣ),

(γ) Η ομάδα είχε πολλούς νεαρούς ηλικιακά παίκτες στη συνθεσή της με συνέπεια να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν κατάλληλα στις συνθήκες ενός τέτοιου αγώνα (ΑΤΟΜΑ),

(δ) οι δυνάμεις των παικτών τους εγκατέλειψαν κυρίως στο 2ο ημίχρονο (ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ). Ωστόσο το παιχνίδι του αντιπάλου στο 1ο ημίχρονο ήταν σε αρκετά καλό επίπεδο και σε συνδυασμό με την αστοχία της ομάδας μου στην τελική φάση έληξε 0 – 0.

Στο 2ο ημίχρονο τα δεδομένα άλλαξαν διότι η απόδοση του αντίπαλου που έπεσε κατακόρυφα, σε συνδυασμό με την αδύναμη αριστερή του πλευρά και τις κατάλληλες κινήσεις (αλλαγες – ενδυνάμωση αριστερού άξονα) απο την ομάδα μου, του δημιούργησαν τεράστια αμυντικά κενα που διαμόρφωσαν και το τελικό 3 – 1.

Η αμυντική γραμμή δεν είχε τις κατάλληλες αλληλοκαλύψεις, ενώ ταυτόχρονα η κεντρική γραμμή ούτε ανασταλτικά λειτουργούσε καλά ούτε δημιουργικά.

Οπότε ανάμενόμενα ήρθε και η ήττα, αφού η ομάδα του αντιπάλου δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και δεν είχε το σθένος να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση (ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ)

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ (Γκόλ – Στιγμές της ομάδας μου και γκόλ του αντιπάλου)

- Αλλαγή αριστερού χάφ στο 30', με άλλο αριστερό χάφ λόγω συγκεκριμένης τακτικής.

- Αναγκαστική αλλαγή φουνταριστού επιθετικού στο 46', με άλλο φουνταριστό επιθετικό λόγω τραυματισμού.

- Γκόλ απο το αμυντικό χαφ στο 50', απο σουτ 30 μέτρων ύστερα απο εξαιρετική ασίστ του κεντρικού χαφ.

- Γκόλ απο τον επιθετικό (φουνταριστό) στο 55', ύστερα απο ιδανικό σπάσιμο της μπάλας με πάσα ακριβείας απο το αριστερό χαφ, που τον έβγαλε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα.

- Αναγκαστική αλλαγή κεντρικού χαφ στο 60', λόγω έντονης κόπωσης που συνοδέυτηκε απο κράμπες.

- Γκόλ απο το αριστερό χαφ στο 70' με σούτ βολέ στον αέρα, ύστερα απο σέντρα ακριβείας του περιφερειακού επιθετικού απο τη δεξιά πλευρά.

- Αυτογκόλ απο τον κεντρικό αμυντικό στο 80', ύστερα απο αναμπουμπουλα στην άμυνα.

Κατηγορίες
Περισσότερα